Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IGRAČI MEDVEŠČAKA

Hrvatski reprezentativci “drmaju” britanskim hokejskim ponosom

Andy Sertich
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/10
02.09.2016.
u 15:02

Od ove sezone boje hokejskog kluba Nottingham Panthers branit će dvojica hrvatskih reprezentativaca – Amerikanac hrvatskih korijena Andy Sertich i Kanađanin hrvatskog podrijetla Geoff Waugh, koji je u Nottinghamu drugu sezonu

Groznica prijelaznog roka tresla je proteklih dana nogometni Otok, no bez ikakve pompe jedan je hrvatski reprezentativac ostvario važan transfer i karijeru će nastaviti u velikoj engleskoj momčadi. Sve se zbilo ispod medijskih radara jer se ne radi o nogometu, već o hokeju na ledu.

Suprotno duboko uvriježenom mišljenju, hokej je u Velikoj Britaniji prilično popularan, pogotovo u središnjoj Engleskoj. Dvorane su obično rasprodane, a u dane utakmica ljudi hodaju gradom u hokejaškim majicama.

SAD, Hrvatska, Norveška...

Do sada smo dvojicu ili više reprezentativaca u jednom engleskom klubu imali samo u nogometu, no od ove sezone boje hokejskog kluba Nottingham Panthers branit će dvojica hrvatskih reprezentativaca – Amerikanac hrvatskih korijena Andy Sertich i Kanađanin hrvatskog podrijetla Geoff Waugh, koji je u Nottinghamu drugu sezonu.

Našao sam se s dečkima ispred dvorane u Nottinghamu, gdje je utakmice Panthersa prošle sezone u prosjeku pratilo 6000 ljudi. Održali su trening uoči puta na turnir u Francusku.

– Noge su još uvijek lijene, pripremamo se za sezonu... – kaže Waugh.

Sjećate li ih se iz zagrebačkih dana, znate da su obojica nekadašnji miljenici zagrebačke, a Geoff je već postao i miljenikom nottinghamske publike. U međuvremenu, Andy Sertich dobio je drugo dijete, a Geoff se prije četiri mjeseca oženio te upisao i poslijediplomski studij na obližnjem fakultetu u Loughboroughu.

– Nije jednostavno uskladiti sve obveze, ali upravo zbog fakulteta sam i došao u Nottingham. Igram i za hrvatsku reprezentaciju, pa je i to važan dio mojeg života. Žao mi je što sam morao propustiti nastup na zadnjem SP-u, ali morao sam birati između vjenčanja i prvenstva. Ustvari, moja supruga je rekla da je vjenčanje važnije – ističe smiješeći se Waugh.

Andy Sertich je poslije Medveščaka četiri godine igrao diljem Europe, od Austrije do Norveške, a ljetos je došao u Nottingham.

– Grad mi se jako sviđa, podsjeća me na Zagreb – kaže Andy.

Obojica sa sjetom u glasu govore o svojim zagrebačkim danima.

– Medveščak mi je puno dao, a bez obzira na to gdje igrao, Zagreb će imati posebno mjesto u mojem srcu. Često se sjetim prve sezone u Medveščaku, kad sam prvi put išao igrati izvan SAD-a. Nisam bio siguran u što se upuštam, kako izgleda grad, hoću li se snaći… No, Zagreb me oduševio. I ovdje u Nottinghamu mi je lijepo, a publika me podsjeća na zagrebačku. Bučna je i razumije hokej – govori Sertich.

Geoff Waugh još uvijek pozorno prati Medveščak.

– Često se čujem s Markom Belinićem. Supruga Becky i ja spremamo se uskoro otići u Zagreb, ako prije ne bude nekakvih reprezentativnih obveza.

U susjedstvu Robina Hooda

Iako su mu 32 godine, Geoff je u sjajnoj formi.

– Kad je zdravlje u pitanju, naslijedio sam dobre gene pa se nadam da ću i hrvatskoj reprezentaciji dati još puno toga.

Geoff živi u stanu nedaleko od dvorane, a četveročlana obitelj Sertich smjestila se u kući u obližnjem Sherwoodu. Na žalost njegova sina, ondje više nema Robina Hooda.

– Očekivao je da će ga vidjeti, pa je bio razočaran kad smo mu rekli da Robin Hood već dugo tamo ne živi – smijući se kaže Sertich.

Iako je Andy rođen u Americi, a Geoff u Kanadi, obojica s ponosom ističu da su hrvatski reprezentativci, a sudeći prema tome, hokej je postao još jedan važan hrvatski izvozni proizvod. Hokejaškim rječnikom rečeno – led je probijen!

Komentara 1

FU
FULL
23:03 02.09.2016.

Bravo dečki, kad ne možete doma dobiti što ste tražili,nadam se u Nottinghamu ste zadovoljni? Puno uspjeha i dugo zdravlje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije