Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL liga

Medveščak u Ledenoj uvjerljivo poražen od Torpeda

Medveščak - Torpedo
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/9
31.08.2016.
u 22:03

Za razliku od utakmice protiv Sočija, u kojoj su 'medvjedi' od prvog podbacivanja jurnuli prema gostujućim vratima, rano primljeni pogodak kao da je šokirao izabranike Gordieja Dwyera

Hokejaši Medveščaka su u četvrtoj utakmici ove KHL sezone doživjeli prvi poraz, a pred oko 5500 gledatelja u Domu sportova 'medvjede' je svladao Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda s uvjerljivih 1-6 (0-2, 1-2, 0-2) pa je sada zagrebačka momčad na petom mjestu Zapadne konferencije s osam bodova.

Još se svi gledatelji nisu uspjeli smjestiti, a Torpedo je poveo. Naoko bezopasan udarac Jevgenija Gračjova, gotovo s plave crte, prošao je kroz šumu igrača i prevario Niku Hovinena, finskog čuvara mreže koji je prvi put ove sezone počeo utakmicu umjesto do sada standardnog prvog vratara Medveščaka Dannyja Talyora.

Za razliku od utakmice protiv Sočija, u kojoj su 'medvjedi' od prvog podbacivanja jurnuli prema gostujućim vratima, rano primljeni pogodak kao da je šokirao izabranike Gordieja Dwyera pa su u prvoj trećini bili inferiorni u odnosu na suparnika, što se moglo vidjeti i iz broja udaraca (7-14). U završnici prvog dijela Medveščak je imao i igrača više, ali domaći hokejaši nisu uspjeli stvoriti opasniju situaciju pred vratima Ilje Proskurjakova.

Kazna je stigla u 19. minuti, samo 20 sekundi nakon što se Torpedo kompletirao. Galuzin je pucao, Hovinen odbio pločicu, a najbrže je na 'otpadak' reagirao Jevgenij Mozer i donio Torpedu dva pogotka prednosti nakon prve trećine. Jedini pozitivan podatak iz prvog dijela bile su samo dvije minute isključenja igrača Medveščaka.

No, s početkom druge dionice i to se promijenilo. Prvo je Yann Sauve zaradio dvominutno isključenje i dodatnih 10 minuta 'hlađenja', zbog nasrtaja na područje glave i vrata suparnika. Medveščak je ostao sa samo tri klizača 90 sekundi poslije, kad je isključen Goran Bezina, zbog visoko podignute palice. Prvi udarac završio je iza Hovinenovih leđa, a precizan je bio Osipov.

Već tada je bilo prilično jasno da Finac nema svoj dan, ali ga je Dwyer zamijenio tek u 33. minuti, kad je pločica po četvrti put završila u mreži domaće momčadi, a Hovinen loše reagirao na prosječan udarac Lofquista. Nije finski vratar bio jedini krivac za uvjerljivo vodstvo, ali s Taylorom na vratima Medveščakova je obrana djelovala sigurnije i čvršće.

U 37. minuti konačno su i domaći navijači dobili razlog za slavlje. Zahvaljujući snalažljivosti Colbyja Genowaya koji je skrenuo udarac Dereka Smitha, a i dozi sreće, Medveščak je uspio postići pogodak i realizirati igrača više. Proskurjakov je bio svladan i zatinjala je nada u veliki preokret u zadnjoj trećini.

No, gosti su izdržali pritisak u prvoj polovici, obranili se i kad su bili s igračem manje te dočekali svoju priliku zadati 'medvjedima' završni udarac. U 51. minuti Medveščak je opet ostao s dva igrača manje na ledu, ali se ovoga puta domaća momčad uspjela obraniti. No, vremena za preokret bilo je sve manje, a i suparnik se pokazao prečvrstim za 'medvjede' u ovakvom izdanju.

Ono što im nije uspjelo s dva igrača više, gosti su napravili iz kontranapada s jednakim snagama na ledu. Strijelac za 5-1 u 55. minuti bio je Sjomin. U 57. minuti za 6-1 i jedan od najuvjerljivijih poraza 'medvjeda' u Domu sportova, pogodio je strijelac prvog pogotka na utakmici Jevgenij Gračjov. Bilo je to četvrto gostovanje Torpeda u Zagrebu i treća pobjeda, a po drugi put je momčad iz Nižnjeg Novgoroda odnijeli sva tri boda.

Priliku za popravni ispit pred svojim navijačima Medveščak ima u petak, 2. rujna (19 sati), kad će odigrati posljednju, treću utakmicu u prvoj seriji ovosezonskih domaćinstava. U Dom sportova stiže moskovski Spartak, desetoplasirana momčad Zapadne konferencije, koji je u prva dva nastupa ostvario jednu pobjedu i jedan poraz.

MEDVEŠČAK - TORPEDO 1-6 (0-2, 1-2, 0-2)

Zagreb, Dom sportova. Gledatelja: 5500.
Strijelci: 0-1 Gračjov (2), 0-2 Mozer (19), 0-3 Osipov (27), 0-4 Lofquist (33), 1-4 Genoway (37) - PP1, 1-5 Sjomin (55), 1-6 Gračjov (57)

Komentara 1

FU
FULL
14:32 01.09.2016.

Utakmicu je presudio Dweyer u startu s odabirom golmana i kad je rezultat "pobjegao" na dva razlike za njih sve je bilo jasno što slijedi; nije mi jasno zašto se nije odmah reagiralo?, već se čekalo ne "znam što"??; eksperimenti se ne rade na domaćem terenu zbog puno razloga pogotovo ne protiv Torpeda u ovom trenutku koji je morao biti glavni test naših mogućnosti u ovom trenutku! Kad se još svemu dodaju "gluposti" Sauve, Bezina, Brule, onda je dojam "potpun"! Cijelo se vrijeme tumači kako smo mi momčad koja "igra na tijelo" itd., to nije "igra na tijelo" već igra namjere za ozljeđivanje i onda je čuđenje našim isključenjima, mada smo i sinoć oštećeni za dva u našu korist. Ne stoji opaska g. Ljubića na tu temu, kako su naši igrači "naučili igrati takvim stilom i kako je sad teško mijenjati psihologiju igre"; to ne stoji jer bi takva igra i kod njih bila kažnjena isključenjima, druga stvar je što naši igrači nisu baš toliko "blesavi" da ne znaju što rade?? Sve u svemu, svaki naš potez se i te kako važe u KHL-u i ako se želi opstati u KHL-u 2017g onda se mora dobro prezentirati, s ovakvim potezima i igrom kao jučer sami sebe ćemo pokopati bez obzira na financije jer KHL ne trpi "glumatanje". Sutra se očekuju nekakve promjene u sastavu?; vidjet ćemo što će to donijeti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije