Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELI U KINU

Hrvatski reprezentativac zbog supruge će odbiti nevjerojatnu ponudu koja mu jamči milijune

23.12.2016., Velika Gorica - Marcelo Brozovic i Silvija Lihter vjencali se kod maticara.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/11
27.12.2016.
u 10:44

Nedavno oženjeni Brozović danas će se priključiti treninzima Intera, a 2. siječnja putuje na pripreme u Marbellu. Već 8. siječnja Talijani nastavljaju prvenstvo, kada Inter gostuje u Udinama

Prava je sreća što novopečeni mladoženja Marcelo Brozović nije na Čačićevu popisu za China Cup u siječnju jer bi ga pomahnitali Kinezi na svom terenu vjerojatno “napali s četiri špice”. Marcelo je prva želja novoga prvoligaša Tianjin Quanjiana, kojemu pedeset milijuna eura za Interova vezista očito ne predstavlja znatniji udar na proračun.

Inter zasad šuti

Međutim, čak i uz takvu “bolesnu” svotu pripremljenu za hrvatskog reprezentativca, stvari nisu tako jednostavne. Naime, Marcelo je tek prije mjesec dana potpisao novi ugovor s Interom, koji mu jamči tri milijuna eura godišnje, i iznenadni napadaj gramzivosti za kineskim novcem ne bi se baš svidio navijačima talijanskog kluba čiji je Brozović ljubimac.

Nije nevažno ni što će reći Marcelova supruga Silvija, koja čeka dijete, i radije bi rodila u Zagrebu ili Milanu nego na drugom kraju svijeta, na sjeveru Kine.

– Tek kad bi Inter prihvatio ponudu Kineza, Marcelo bi s njima mogao početi pregovore o svojoj plaći. No Inter se o eventualnom poslu s kineskim klubom nije izjasnio – kazao nam je Brozovićev zastupnik Miroslav Bičanić, kojega nije pretjerano uzbudila basnoslovna ponuda iz Kine.

Inače, friško oženjeni Brozović danas će se priključiti treninzima Intera, a 2. siječnja putuje na pripreme u Marbellu. Već 8. siječnja Talijani nastavljaju prvenstvo, kada Inter gostuje u Udinama.

Bivši dinamovac Jorge Sammir tako za sada ostaje jedini hrvatski reprezentativac u najvišem razredu kineskog nogometa. Ugovor sa Sunningom veže ga do kraja 2017. godine, no nije isključeno da i Sammir ponovno promijeni sredinu. Nakon što je pola godine odradio u dresu Hangzhou Greentowna, danas drugoligaša.

– Za Sammira ima interesa iz UA Emirata, Brazila, čak i iz Benfice, a Kinezi bi bili spremni čak i izgubiti novac na njemu procijene li da im više nije potreban. Njima novac ne znači ništa, kod njih je u ovom trenutku najvažniji publicitet; tko će kupiti skupljega, atraktivnijega, poznatijega igrača. I tu tim “igrama” nemaju granice – kaže Sammirov zastupnik Andy Bara, koji sljedećeg tjedna leti u Kinu na pregovore o Sammirovu statusu.

Potvrda njegove teze o transfernim igrama bez granica najnoviji su transferi Brazilca Oscara i Argentinca Teveza u kineske klubove. Brazilac je potpisao za Shanghai SIPG za 470.000 eura tjedno, Carlos Tevez imat će u gradskom suparniku Shanghaiju Shenhui 721.000, no, budući da je prijelazni rok tek počeo, prave transferne bombe tek se očekuju. Naime, Guangzhou Evergrande Taobao i Beijing Guoan spremni su ove zime uložiti u kupnju Waynea Rooneya! Kako se slavni napadač ne uspijeva nametnuti Mourinhu, a zbog toga gubi i poziciju u engleskoj reprezentaciji, Kinezi bi ga rado “revitalizirali” i nude mu čak 820.000 eura tjedno, ili povišicu za čak 470.000 eura u odnosu na onu “siću” koju ima u Manchester Unitedu.

A jučer je pak talijanski Sky Sport objavio da Nikola Kalinić pregovara s kineskim Tianjinom, kojeg s klupe vodi Fabio Cannavaro. Nude mu plaću od 12 milijuna eura, čime bi postao najplaćeniji hrvatski nogometaš.

Sumanuta rastrošnost

Ipak, sumanuta rastrošnost kineskih klubova u raskoraku je s politikom tamošnjeg nogometnog saveza, koji će, vodeći računa o zaštiti nacionalnih interesa, od sljedeće sezone smanjiti broj stranaca. Tako će kineski klubovi u zapisniku za utakmicu moći imati samo trojicu stranaca i još jednog azijskog nogometaša koji nije iz Kine. Do sada je na snazi bio sistem 4+1.

– Postoji zabrinutost javnosti da, unatoč tome što velike zvijezde donose napredak domaće lige i dovode publiku na stadione, istodobno smanjuju šansu za napredovanje domaćim nogometašima – navodi se u priopćenju saveza.

Kineska nogometna reprezentacija tek je osmoplasirana u Aziji te tek 82. na svjetskoj rang-ljestvici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije