Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2012.

Hrvatski navijači priželjkuju: ponovite 2:0 iz Valencije 1994.!

'Croatian headcoach Slaven Bilic gestures during the Euro 2012 championships football match Italy vs Croatia on June 14, 2012 at the Municipal Stadium in Poznan. AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG  '
Foto: 'FRANCISCO LEONG'
1/7
Autori: luc, dli/VLM
18.06.2012.
u 16:53

U 20.45 u Gdansku počet će okršaj koji će odlučiti hoće li Hrvatska opet uspjeti probiti se u drugi krug velikog natjecanja.

Recesija i umrtvljeno gospodarstvo, minusi na računima, ma čak ni činjenica da je danas ponedjeljak i to na iznad 30 stupnjeva, a ne petak i hladovina, ništa to danas neće smetati hrvatskim navijačima. Jer, danas je dan D, sudbonosni duel hrvatske i španjolske reprezentacije na Euru! 

U 20.45 u Gdanjsku počet će okršaj koji će odlučiti hoće li Hrvatska opet uspjeti probiti se u drugi krug velikog natjecanja. Usporedno će se igrati i utakmica između Irske i Italije, a navijat ćemo, dakako, za srčane Irce, u nadi da će otkinuti koji bod Talijanima.  

Kockice će i danas zavladati ispred televizora diljem Hrvatske i dijaspore. Neke od tih veselih prizora možete pogledati i u našoj bogatoj galeriji vaših navijačkih fotografija.

Svi priželjkuju reprizu susreta iz Valencie 23. ožujka 1994. godina kada su Vatreni pogocima Prosinečkog i Šukera potopili španjolski brod.

Optimizam je prisutan kako u Gdanjsku gdje su naši i španjolski navijači večer uoči utakmice stvorili fantastičnu atmosferu skandirajući zajedno "due – due, due – due," pokazujući prstima 2:2 rezultat, koji i Hrvate i Španjolce vodi među osam najboljih, tako u cijeloj Lijepoj našoj!

A sudeći prema izjavama naših igrača i stručnog stožera, motiva našoj reprezentaciji doista ne nedostaje! Kako i bi, kada igraju protiv najbolje reprezentacije svijeta, aktualnih svjetskih i europskih prvaka. Moćna furija oduševljava svijet svojom igrom, ponekad kao da ne zaborave malo prepustiti loptu i suparniku.  

Slavenu Biliću nacija ponovno vjeruje, a on je uvjeren da mu ovo neće biti zadnja utakmica za kormilom hrvatske reprezentacije. 

– Duboko ne vjerujem da će mi biti zadnja, a ako i bude, otići ću potpuno siguran da smo suradnici i ja napravili odličan posao. Što god se dogodilo, mi možemo otići uzdignuta čela. Protiv Španjolske očekujem da odigramo najbolju utakmicu ikad, da ona bude na tragu igara protiv Engleske u Zagrebu (2:0), Njemačke u Klagenfurtu (2:1) i Turske u Istanbulu (3:0).

Optimističan je i Marijo SuperMandžo Mandžukić, trostruki strijelac u prve dvije utakmice. 

– Ne bojimo ih se! Sjajni su Španjolci, ali je i Italija. Vidjeli ste da možemo igrati s najboljima na svijetu... I dominirati, voditi svoju igru. Ako igramo remi sa Španjolskom, a Italija pobijedi Irsku, svi ćemo imati po pet bodova. A mi nećemo igrati na remi – dodao je Marijo. 

Kako su Bilićevi igrači proveli današnji dan uoči utakmice možete pročitati ovdje

Sve o Europskom nogometnom prvenstvu pročitajte u našem specijalu. 

 

Komentara 50

OB
-obrisani-
17:32 18.06.2012.

Slovenski navijači nezavisno od vručine, recesije i minusa na kontu spokojno čekamo sraz Hrvatske i Španije..Znamo da su Torres, Iniesta i Xavi velemajstori i da če to biti užitak gledati...

LE
lebar
18:08 18.06.2012.

od sutra nacija opet u hurcu od ispadanja,no htv ce vas obavijestiti o guzvi na naplatnim kucicama lucko

OB
-obrisani-
20:27 18.06.2012.

Hrvatski navijači priželjkuju: ponovite 2:0 iz Valencije 1994.! Španjolski navijači priželjkuju: Paellu s piletinom hrovata 2012

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije