Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGRIJAVANJE UOČI UTAKMICE

Hrvatski navijači na dva mala dobili Čehe 1:0

Navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
18.06.2016.
u 11:38

Nijedan incident nije zabilježen između hrvatskih i čeških navijača. Zabavljali su se zajedno i na kraju odigrali utakmicu na trgu

U kafiću u središtu Saint-Etiennea u “kockastom” su se dresu zadovoljno smjestili Ivo Krmek i Slavenko Čuljak. Gospoda u godinama automobilom su jurila iz Bruxellesa u kojem žive, Krmekov restoran “Plavi Dunav” oduvijek je sjedište naših ljudi kada dođu u Belgiju, a zajedno s njima stigao je i Hrvoje Butigan, Dubrovčanin koji u EU predstavlja Dubrovačko-neretvansku županiju.

Ne pitajte koliko sam potrošio

– Suze mi idu kad gledam ovu mladost kako pjeva i kliče Hrvatskoj. Bio sam na svim velikim natjecanjima na kojima je naša Hrvatska igrala. Ne pitajte me koliko sam potrošio, samo ću vam reći da sam za Hrvatsku prešao, zajedno sa svojim Slavenkom, više od petnaest tisuća kilometara – rekao je Krmek. Naravno, bili su u Francuskoj opjevane 1998., najviše su uživali u Portugalu, a ova Francuska 2016. podsjeća ih na te davne godine. – Opet ćemo biti u Parizu – prognozira Čuljak, poznat po tome što je prije četiri godine na Euru u Poljskoj pola Warke (kamp Hrvatske, nap. a.) odjenuo u “kockaste” majice. S njima su mlade snage, Tomo Lovrić i Stipe Ćapeta iz Neuma. Stigli su preko Lyona, ne propuštaju oni utakmice Hrvatske posljednjih desetak godina. – Idemo kad god možemo, za Hrvatsku uvijek srce kuca – poručuje Tomo. Baš tako izgledao je centar Saint-Etiennea uoči dvoboja s Češkom. Hrvatska srca kucala su kao jedno, Saint-Etienneom je odzvanjalo “Lijepa li si”, čule su se brojne navijačke pjesme. Veselje, smijeh, uživanje... I ponos. To je slika hrvatskog navijača u Francuskoj. U jednom trenutku naletjela je skupina Engleza, oni za koji dan igraju u Saint-Etienneu, ali s glasnicama naših navijača mogli su se boriti nekoliko minuta. Ubrzo su nadglasani, sjeli su u kafić i počeli se baviti neizostavnom navijačkom zadaćom – bjesomučnim ispijanjem piva.

– Živjeli – nazdravljali su Englezi na hrvatskom. Navijački suživot lako je naći, pivo-dvije i svi se grle. Tako je bilo i s našima i Česima. Gdje god bi se susreli, stali su zajedno, fotografirali se, pozdravljali. A na glavnom trgu odigrana je i petominutna nogometna utakmica navijača.

Čuo se samo hrvatski jezik

Hrvatska je na brzinu sklepala momčad, ali na kraju je bilo 1:0 za naše. Limenke piva i ruksaci bili su stative. – Neka bude ovako i na pravoj utakmici – dobacio je jedan od brojnih gledatelja. Centar Saint-Etiennea bio je cijeli u “kockicama”, procjenjuje se da je u grad od 170 tisuća stanovnika došlo oko 20 tisuća Hrvata. Francuski jezik pao je u zaborav, govorio se hrvatski, konobarima samo dovikneš “pivo” i znaju što treba donijeti. Čeha u samom centru baš i nije bilo, povukli su se na “pričuvne položaje”, bliže stadionu. Ali, bilo je i njih podosta, procjene kažu negdje između 5 i 10 tisuća. Oduševljeno je gradom hodao Petar Šegrt, Hrvat, izbornik Afganistana, koji je tamo donio veliku euforiju. – Bio sam u Parizu, Hrvatska je odigrala odlično. Užitak je vidjeti ove navijače, tek u ovakvim situacijama vidiš koliko naš narod voli domovinu – kaže Šegrt.

Komentara 2

OZ
ozy
13:37 19.06.2016.

ja mislim dasu ovo napravili karamarko i hdz samo da skinu pozornost sa sebe ha hehahehahe

DH
dalibor.hren
19:14 18.06.2016.

Mama, danas sam tu, a sutra ću prekinuti utakmicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije