Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup Borislava Stankovića

Hrvatski košarkaši upisali i treću pobjedu te se plasirali u finale

Aco Petrović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.07.2017.
u 14:10

Finale je na rasporedu u nedjelju, a protivnik hrvatskim košarkašima trebala bi biti Kina ili Njemačka.

Hrvatska košarkaška B reprezentacija izborila je finale Kupa Borislava Stankovića nakon što je u petak u susretu 3. kola pobijedila Egipat sa 92-64 (49-27).

Sjajno raspoložena Hrvatska već je nakon tri minute vodila sa 13-3, a do poluvremena je prednost narasla na 22 poena (49-27). Josip Bilinovac je briljirao u prvom poluvremenu i ubacio je 21 od svoja 23 koša.

 U trećoj dionici Hrvatska je nastavila svoju dominaciju, a u 26. minuti imala je 34 koša prednosti (65-31) i rutinski je upisala uvjerljivu pobjedu protiv Egipta, treću na turniru u Shenzhenu.

 Uz Bilinovca, koji je zabio 23 koša, u našim redovima istaknuli su se i Luka Božić sa 19, Antonio Vranković i Domagoj Bošnjak ubacili su po 11, a Ivan Buva i Jakov Mustapić po 10 poena.

"U tri utakmice smo napravili više negoli je itko očekivao, a današnji susret pokazao je kakav pristup treba biti kada imate protivnika ovakvog profila. Od prve sekunde kvalitetna i agresivna obrana tako da je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Zadovoljan sam sa svime što sam vidio i uspio sam odmoriti trojicu igrača (Buva, Mavra, Zubčić) koji su najviše povukli u prve dvije utakmice", izjavio je hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

 Finale je na rasporedu u nedjelju, a protivnik hrvatskim košarkašima trebala bi biti Kina ili Njemačka.

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije