Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U SARAJEVU

Hrvatski košarkaši u kolicima osvojili peto mjesto

Osijek: Odigrana je humanitarna košarkaška utakmica pod nazivom ''Pod istim košem''
Dubravka Petric/PIXSELL
21.06.2022.
u 18:07

- Naš je cilj ostvaren dok smo bili u skupini, željeli smo ostati u B diviziji i u tome smo uspjeli. Protiv Belgije smo odigrali utakmicu na nivou, željeli smo pokazati da nam je mjesto u TOP 5 B divizije - rekao je predsjednik saveza Ivica Vujica.

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobijedila je Belgiju 64:54 osvojivši peto mjesto na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu.

Hrvatski košarkaši maksimalno su ozbiljno shvatili svoju posljednju natjecateljsku obavezu na prvenstvu, iako su problemi s bolestima i umor ozbiljno počeli uzmati maha momčad je odigrala koncentrirano i motivirano, te pobjedom zaključila sarajevski turnir.

- Pošteno smo odradili i ovu utakmicu, s obzirom na sve okolnosti koje su nam se izdešavale tijekom ovog prvenstva na kraju ipak možemo reći da smo zadovoljni petim mjestom. Naravno, težili smo medalji i ulasku u A diviziju europske košarke u kolicima, ali imali smo tijekom turnira previše zdravstvenih problema, na dvije smo utakmice zbog bolesti ostali i bez izbornika Siniše Kuharića, tako da stvarno možemo biti zadovoljni. Dali smo maksimum svih svojih mogućnosti tijekom ovog turnira - rekao je Igor Ograjšek, pomoćni trener reprezentacije, koji je utakmicu vodio umjesto bolesnog izbornika Siniše Kuharića.

Predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima Ivica Vujica je dodao kako je ostankom u B diviziji ostvaren cilj.

- Naš je cilj ostvaren dok smo bili u skupini, željeli smo ostati u B diviziji i u tome smo uspjeli. Protiv Belgije smo odigrali utakmicu na nivou, željeli smo pokazati da nam je mjesto u TOP 5 B divizije, a najvažnije je da jedni drugima nakon ovog turnira možemo pogledati u oči. Pokušat ćemo se pripremiti još bolje za prvenstvo koje slijedi za dvije godine, ali i tada će nam biti cilj ostati u B diviziji, A divizija je jedan veći nivo košarke u kolicima, kada budemo imali veći broj klubova i veći broj igrača moći ćemo se nečemu nadati. Turska je najbolje mjerilo, njihovu reprezentaciju čine profesionalni igrači, koji žive od košarke u kolicima. Dakle, prezadovoljan sam ostvarenim - istaknuo je Vujica.

Ademir Demirović utakmicu protiv Belgije okončao je s 19 koševa, 16 skokova i šest asistencija, Ante Štimac je dodao 18 poena, dok je Dino Sinovčić dodao 10 koševa.

Kod Belgije najefikasniji su bili Edja-Wato s 18 i Offermann sa 17 koševa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije