Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLADIJATORI

Hrvatski Kličko cipelario, vodoinstalater Manuel oduševio

FFC 16
Foto: Ivana Kaurloto, Fight Channel
08.12.2014.
u 08:05

Bečki FFC 16 bio je skup šarolikog borilačkog društva pa tako i dviju "samurajki"

Svaki gladijator ima svoju priču, a bečki FFC 16 bio je skup zanimljivog i šarolikog društva. Kako dame imaju prednost spomenut ćemo prvo novu svjetsku prvakinju (WBF, WIBF) Nicole Wesner. Ona je iz zabave naučila govoriti pet stranih jezika (francuski, španjolski, talijanski, portugalski i engleski), a radi boksa napustila je jako dobro plaćeni posao marketinškog menadžera. Počela je boksati sa 32, prvi pojas je osvojila sa 37, a kaže da bi mogla boksati do 50.

Gospođa Samra Poturak zacijelo ne bi bila sretna da se suprug Dževad (37) bori do 50., no dok god on to bude htio, ona će biti uz njega. I to ne samo deklarativno. Dok mnoge supruge i djevojke grizu nokte kod kuće ili pak drhte u prvom redu do ringa, Samra je uvije u suprugovom kutu.

– Mislim da sam suprugu u kutu bila preko 70 puta. Pravi samuraj treba pravu samurajku. Ja obično dodajem vodu, stolicu u pauzi, ponekad štopam vrijeme. Osim toga ja sam medicinska tehničarka pa mogu i pomoći kod ozljede, prilikom šivanja rane, a Dževadu pomažem i izvan ringa pa mu ponekad i dogovorim meč.

Najbliži damama u svakodnevnom životu od svih sudionika priredbe svakako je Poljak Maciej Browarski. On je vlasnik kozmetičke radnje, a borbama se bavi iz zabave. Premda mu je najveća zvijezda priredbe Alesio Sakara predao borbu zbog ozljede, korektni Maciej, koji je završio slomljena nosa, imao je snage reći da on zapravo i nije dobio tu borbu.

Foto: Ivana Kaurloto, Fight Channel

Najkrvaviji boj večeri vodili su Hrvat i Srbin, 20-godišnji Manuel Bilić i 30-godišnji Dragan Pešić. Bilić pod austrijskom, a Pešić pod engleskom zastavom. Nakon nokauta kojim je dignuo na noge publiku u Multiversum Schwehat areni, austrijski Hrvat (rođen u Dugom Selu) kazao je:

– Svojedobno sam pisao vlasniku FFC-a Orsatu Zovku da mi daju priliku, ali su mi govorili da sam premlad. Nadam se da sam ih ovim razuvjerio. Od svoje 15. do 19. radio sam kao vodoinstalater, a sada od borbi želim živjeti.

Takvo što zasada ne pada na pamet Slovencu Primožu Vrbincu. Dok ne razbija i guši protivnike, on studira zaštitu na radu i to mu je životni cilj, za život zarađuje fizičkim radom na selidbama, a u međuvremenu radi kao dobrovoljni vatrogasac. Albanac Skhodran Veseli pak radi u Švicarskoj kao kućni majstor, dok su dvojica sudionika FFC-a 16 profesionalni vojnici. Dragan Pešić već 12 godina radi u vojsci BiH, a 23-godišnji Osječanin Ivan Zidar tek je postao pripadnik HV. On svaki dan ustaje u pola šest i dolazi kući u pola šest, a trenira navečer u osam. Zanimljivo je da su i ljudi uz njega ratnici i policajci.

Trener Tomislav Bilandžić načelnik je druge policijske postaje u Osijeku, Marin Roso je aktivni specijalac, a Dražen Bartolović je umirovljeni branitelj.

– Cilj mi je jednog dana biti profesionalni borac, no ako u tome ne uspijem, onda ću i dalje čuvati domovinu – kazuje simpatični Osječanin.

I dok Zidar čuva domovinu, džudaš "po struci" Kristijan Perak čuva red i mir po dubrovačkim noćnim klubovima. On i brat Maro osnovali su zaštitarsku tvrtku Perak Protektor u kojoj zapošljavaju članove svog kluba Gladijator. Kao klinac Perak je četiri-pet godina trenirao nogomet u NK Sokol pa su mu takozvani soccer kickovi (dozvoljeno cipelarenje) specijalnost.

– Hvala na podršci supruzi koja se doma "bori" sa troje klinaca – ističe Perak kojega, zbog izvjesne sličnosti u faci, zovu hrvatskim Kličkom.

Austrijskoj kik-boks legendi sirijskih korijena Fadiju Merzi (36) specijalnost su pregovori i razgovori s arapskim izbjeglicama što je posao koji već devet godina radi u austrijskom MUP-u. Nakon što je nokautirao Talijana Capursa počeo se predomišljati oko najavljenog svršetka karijere jer je uživao nastupati na ovakvoj priredbi "made by Croatia".

– Ovo je bila prva profesionalna borilačka priredba u Austriji i bilo je savršeno. Svaka minuta je išla po planu. Vlasnik promocije Orsat Zovko me nagovara da se predomislim i da se još borim i zbog toga će ga moja supruga zacijelo zamrziti jer sam bio posve spreman za borilačku mirovinu – našalio se Merza.

>> Najkrvavija borba večeri ona između Hrvata i Srbina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije