Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.07.2023. u 08:43

U subotu su se, ipak, koliko je to bilo moguće, dvije momčadi nadigravale. Svega 16 prekršaja jasan je pokazatelj da se nije išlo na isprekidanu igru, što ne znači da nije bilo dovoljno agresije jer tenzije su se osjetile. Ali sve je, barem kada su igrači na terenu u pitanju, bilo u granicama normale, čemu svjedoče svega tri žuta kartona, od kojih su dva (Livaković i Sahiti) dodijeljena zbog naguravanja kada su živci već bili tanki jer se susret bližio kraju.

Uvijek smo skloni traženju dlake u jaju. Valjda nam je to u krvi, takav nam je mentalitet pa je susjedova trava uvijek zelenija. To se moglo vidjeti i u nekim komentarima subotnjeg derbija Dinama i Hajduka koji je, kao, bio dosadan i negledljiv. I ne, nije utakmica bila spektakularna, nije bila prava nogometna poslastica, ali imali smo vidjeti baš puno toga zanimljivoga. Prije svega, sraz dvojice sjajnih, i što je još bitnije, mladih trenera Igora Bišćana i Ivana Leke.

Mogli smo vidjeti dramu, borbu do zadnje minute, sjajne minijature, driblinge kakvih se ni Messi ne bi posramio, prekrasnu akciju Dinama kod gola, kao i bravurozne obrane vratara. Ne zaboravimo ni odličan dekor, sjajno navijanje s obje strane i gotovo 18 tisuća gledatelja u srpnju u Zagrebu. Da smo sve to vidjeli u nekoj utakmici Premiershipa, sigurno bismo je bolje ocijenili.

Dvije momčadi su se nadigravale

Kao da zaboravljamo one godine u kojima su derbiji zaista bili baš negledljivi, koju su završavali ništa – ništa, u kojima se uglavnom išlo na destrukciju, u kojima smo nerijetko mogli vidjeti 50-ak prekršaja koji bi toliko rascjepkali igru da bismo svako malo prebacivali na neke druge kanale, a da ništa ne bismo propustili.

U subotu su se, ipak, koliko je to bilo moguće, dvije momčadi nadigravale. Svega 16 prekršaja jasan je pokazatelj da se nije išlo na isprekidanu igru, što ne znači da nije bilo dovoljno agresije jer tenzije su se osjetile. Ali sve je, barem kada su igrači na terenu u pitanju, bilo u granicama normale, čemu svjedoče svega tri žuta kartona, od kojih su dva (Livaković i Sahiti) dodijeljena zbog naguravanja kada su živci već bili tanki jer se susret bližio kraju.

Dinamo se dobro postavio, igrao je rutinirano, na kraju i zasluženo slavio, iako je susret bio poprilično izjednačen. No vidjeli su se i neki nedostaci koje će morati korigirati prije europskih ispita. Pomalo čudi da je momčad koju vodi Igor Bišćan, trener kojeg prati glas da dosta toga temelji na fizičkoj spremi, baš u tom segmentu jako pala u posljednjih pola sata. Da se razumijemo, pripreme su bile naporne, noge su još teške, a ni sparina nije pomogla. Ipak, pad je baš bio očit, što dovodi do još jednog problema plavih. Naime, vidjelo se da Dinamo nema širinu pa je i Bišćan dosta kasno mijenjao, a igrači koji su ulazili znatno su slabiji od onih umjesto kojih su ušli.

S druge strane, Hajduk je iznenadio, bio je bolji nego što se očekivalo s obzirom na to da je u Zagrebu igrao bez Marka Livaje, igrača kojeg se etiketira kao "50 posto Hajduka". Splićani su imali odličnih prilika, bili su zaista blizu. Posebno su živnuli nakon zamjena, što pokazuje da imaju i širinu kadra. Još kad im se vrati Livaja, moglo bi to izgledati bolje nego prošle sezone.

VEZANI ČLANCI:

Od Splićana se očekuje pravi iskorak

Sve u svemu, ovaj Superkup bio je odlična uvertira u početak nove sezone u kojoj očekujemo puno lijepih stvari, zanimljivu borbu za naslov prvaka i pregršt fantastičnih utakmica. Dinamo je favorit, plavi kadar i dalje na papiru izgleda najkvalitetnije, ali dojma smo da će mu ove sezone iskušenje biti veliko, možda najveće od početka njegove dominacije u nacionalnom prvenstvu.

A sve to dobro je i za prezentaciju naših klubova u Europi, jer jako domaće prvenstvo uvijek je bilo jamac i boljeg nastupa u europskim natjecanjima. Doduše, Dinamo je imao sjajnih nastupa i samo se treba nadati da će barem ponoviti ono što radi posljednjih godina, dok se od Splićana očekuje pravi iskorak. Derbiji s Dinamom, ovaj u subotu i onaj u petak, jači su im od mnogih europskih utakmica koje ih očekuju. Budu li tada u sličnom izdanju, uz malo sreće u ždrijebu, mogli bi taj iskorak i napraviti.

Komentara 6

ZO
zoranos
09:49 17.07.2023.

Mene je Hajduk razočarao ponašanjem! Toliko nepoštivanja i arogancije prema Dinamu koji je prvak, a Dinamo pružio ruku pomirenja pa su u loži bili svi čelnici zajedno ... Dakle igrač Šarlija izjavi da su se igrači Dinama bojali Hajduka i ležali drugo poluvrijeme?!?! Sahiti ne želi izbaciti loptu i još se ide unašati u Livakovića koji je izgubio tada živce - neki u Hajduku traže crveni za Livakovića?!?!? Taj prizor uslika Litvanac i na svom Instagramu napiše da još nije gotovo! Leku neću niti komentirati, njegov primitivizam je neviđen u HNL-u! Leko je izjavio da suci ne mogu ovako isključivati trenera Hajduka (jer je to direktor Svemira valjda). Toliko bezobrazno, bahato i jadno da ih sve u Hajduku može biti sram!

EJ
ejStef
09:03 17.07.2023.

Dinamo je imao veći posjed u 1. poluvremenu, no Hajduk je u konačnici bio konkretniji - iz puno manje posjeda imao je otprilike isto šansi. U 2. poluvremenu Dinamo je odigrao dobrih 10-15 minuta, dao gol i onda dalje igrao čisti bunker. Hajduk je imao nekoliko mrtvih šansi, nije zabio, Dinamo je zabrljao onih 2-3 kontranapada i to je to... Ono što brine jest da je igra Dinama bila osjetno lošija kada je izašao Petković, a onda kada su još izašli Mišić i Ivanušec, to više nije ličilo na ništa... I treba brinuti Bišćana i upravu Dinama to što su vidjeli, nema zamjene za niti jednog glavnog igrača, nije dovedeno niti jedno pojačanje, onaj Francuz je 4. ili 5. stoper (a plaćen 1,2 mil), ostali što navodno dolaze isto ništa...

VK
vječni krojf
11:08 17.07.2023.

Gospodin Delać,a koga je to Hajduk iznenadio,I čime,zar porazom?Ako je on nekoga iznenadio to ste onda baš Vi,Dinama nije iznenadio.Dinamo posustao?Zar Vi neznate da Dinamo mora tempirati formu za pred kola LP,a i čuvati se fizički. Hajduku je ovaj superkupp značio kao slijepcu pogled i nije čudno da su na kraju pritisnuli,a šta su mogli drugo,zar čuvati rezultat?To je Dinamo radio,I dobro odradio.Ne slažem se da utakmica nije bila za gledanje. Kakav mi sve nogomet gledamo u HNL-i, tako da nam je subotnja utakmica bila poslastica.Igrali su jedni i drugi dobro,a pobijedio je nešto bolji takmac.Sve drugo će se zaboraviti,još je jedan trofej donijet u Maksimir (ostao u njemu).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije