Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SESAR U DINAMU

Hrvatski izbornik postao i trener u klubu, u savezu nemaju ništa protiv

Josip Sesar
Foto: KK Dinamo Zagreb
1/4
28.07.2023.
u 07:00

– U HKS-u su se te stvari promijenile kada je Mršić dobio dozvolu da vodi Zadar. Kada sam pak ja dobio izborničku ponudu, rekao sam da bih volio i klupski raditi i nije bilo nikakvih problema. Po tom pitanju sve je dogovoreno i s Dinamom.

U Košarkaškom klubu Dinamo predstavljen je novi trener Josip Sesar. Svoje najveće pojačanje predstavili su glasnogovornik Sanjin Španović i predsjednik kluba Marijan Pojatina koji je kazao:

U HKS-u nemaju ništa protiv

– Nakon odlaska trenera Vladimira Anzulovića, s kojim smo uspješno zaključili sezonu, ostala je rupa koju je trebalo popuniti i time pokazati veliku ambiciju koju imamo. Još smo prije dvije godine počeli razgovarati sa Sesarom i jako nam je drago što nam se ovog ljeta priključio. Situacija u timu je mirna, većina igrača ostaje, a završnu slagalicu napravit ćemo s Josipom. Veselimo se nadolazećoj sezoni u kojoj ćemo nastupiti i u Alpe Adria Cupu gdje će naši igrači steći iskustvo igranja više utakmica tjedno. Zahvalivši se uvodničarima na dobrodošlici, novi trener u svom je uvodnom slovu kazao:

– Dinamo je vrlo ambiciozan klub koji ima jaku navijačku vojsku koja nam može biti od velike pomoći. Pokušat ćemo napraviti doselekciju momčadi i ponoviti rezultate iz prošle sezone, a možda otići i na razinu više. Kao treneru, važno mi je da se unutar momčadi uspostavi hijerarhija, da igrači prihvate moje zahtjeve i nadam se da ćemo svi uživati u košarci koju će Dinamo igrati. Veselim se i prvom Dinamovu izlasku na europsku scenu unutar Alpe Adria Cupa.

S obzirom na njegove izborničke obveze, nametnulo se pitanje što o njegovu klupskom angažmanu misle u Hrvatskom košarkaškom savezu i tko će ga mijenjati u klubu kada je s reprezentacijom.

– U HKS-u su se te stvari promijenile kada je Mršić dobio dozvolu da vodi Zadar. Kada sam pak ja dobio izborničku ponudu, rekao sam da bih volio i klupski raditi i nije bilo nikakvih problema. Po tom pitanju sve je dogovoreno i s Dinamom. Trenutačno vodim razgovore s potencijalnim pomoćnim trenerima, no u Dinamu je i dalje veliki prijatelj kluba, bivši trener prve momčadi Milan Ličina kojeg bih volio imati u svom timu.

Kakve se novosti mogu očekivati u igračkom kadru?

Kralježnica ove momčadi su Garafolić, Novačić i Vučić, karakterom i autoritetom, i na njih treba prisloniti neke mlađe igrače. Došao nam je i Lukić iz Zadra, Majić se vratio iz Gorice, a tražimo igrače na poziciji 1-2, odnosno petice.

Koliko će Sesar u ojačavanju sastava koristiti dobre odnose s igračima koje je vodio što je, primjerice, prošlog ljeta bilo spasonosno za Cibonu?

– Ne razgovaram samo s igračima s kojima sam radio, nego i s onima koji nisu igraju negdje drugdje. Znam im poslati poruku nakon dobre utakmice, čestitati rođendan ili blagdan. Želim im dati do znanja da pratim i cijenim to što rade.

Jesu li Kapusta i Bundović najpoželjnija pojačanja?

– Kapusta je odigrao sjajnu sezonu i ima dobre ponude pa moramo vidjeti možemo li se mi uključiti u tu utrku. Za Bundovića znam da je veliki dinamovac i on je moja prva opcija na poziciji petice.

Debi protiv Panathinaikosa

Ovog časa Sesar se najviše raduje prijateljskim utakmicama koje trebaju poslužiti kao mamac za navijače – gostujuća protiv Spahijine Venezije (4. rujna) i, pogotovo, domaća protiv Panathinaikosa (9. rujna).

– Utakmica s Panathinaikosom u Zagrebu bit će moja prva na Dinamovoj klupi i tome se iskreno veselim. Te dvije utakmice bit će sjajna prilika da vidimo gdje smo u odnosu na europske klubove.

A prije tih velikih klupskih, Sesara čekaju još veće reprezentativne, ali i natjecateljske utakmice, one na olimpijskom pretkvalifikacijskom turniru u Istanbulu. Onamo će otputovati puno jača momčad od ove koja će se danas zaputiti u Dublin, a potom i u Luksemburg, na uzvratne utakmice pretkvalifikacija za Eurobasket (29. srpnja i 2. kolovoza). Kao što rekosmo, predolimpijska Hrvatska bit će jača za dvojicu NBA-evaca Darija Šarića i Ivicu Zubca te za dvojicu euroligaških igrača Marija Hezonju i Jaleena Smitha.

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
07:40 28.07.2023.

kosarka nam je toliko jadna da svi zanju da tu nema love ... i sada sve moze jer nema vise interesa managera...jer nema vise igraca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije