Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'skinuo' norvežanina

Hrvatski dragulj ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda: Nema mlađeg u svijetu

Instagram/Lovro Zvonarek
25.04.2022.
u 15:53

Iz odjela Guinnessove knjige rekorda za odnose s javnošću su nam kratko potvrdili da će Zvonarek biti upisan u iduće izdanje njihove knjige, naravno, ako se u međuvremenu ne pojavi neki mlađi rekorder.

Hrvatska je ovog vikenda dobila novog člana u Guinnessovoj knjizi rekorda, a tu su vijest hrvatska javnost i publika doživjeli poprilično tiho kad se uzme u obzir o kakvom je postignuću riječ.

Mladi hrvatski nogometaš Lovro Zvonarek je postao novi član tog biranog društva budući da je u dresu Slaven Belupa u nedjelju protiv Hajduka u utakmici Prve HNL zaigrao kao kapetan, čime je postao najmlađi kapetan u povijesti prvoligaškog nogometa bilo gdje u svijetu. 

U trenutku odigravanja utakmice protiv Hajduka u Koprivnici (završila remijem 0:0) Zvonarek je imao 16 godina, 11 mjeseci i 16 dana, čime je oborio rekord Norvežanina Kristoffera Ajera koji je u dresu norveškog IK Starta postao najmlađi prvoligaški kapetan svih vremena 2015. godine kad je sa 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana dobio tu čast. I evo, taj je svjetski rekord nakon sedam godina oboren.

Iz odjela Guinnessove knjige rekorda za odnose s javnošću su nam kratko potvrdili da će Zvonarek biti upisan u iduće izdanje njihove knjige, naravno, ako se u međuvremenu ne pojavi neki mlađi prvoligaški kapetan.

Podsjetimo, Zvonarek je već unaprijed potpisao za velebni Bayern iz Münchena za odštetu od 1.8 milijuna eura, a u Slaven Belupu se nadaju da će ga u Koprivnici moći zadržati na posudbu barem na jednu sezonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije