Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Hrvatski dragovoljac i Gorica remizirali, susret obilježila prva sutkinja u povijesti

Ivana Martinčić postala prva glavna sutkinja u povijesti Prve HNL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
10.09.2021.
u 21:46

Momčad iz Sigeta polako se počela pomicati s "mrtve točke" i možda će biti ravnopravnija s ostatkom lige u nastavku prvenstva.

Prva utakmica osmog kola Prve HNL između Gorice i Hrvatskog dragovoljca koja je igrana u petak i završena rezultatom 1:1 ušla je u povijest jer je prvi put glavni sudac bila žena, sutkinja Ivana Martinčić.

Gorica je povela 1:0 golom Hrvoja Babeca u 65. minuti, no Štrkalj je zabio za izjednačenje u 74. minuti.

Prvo poluvrijeme je pokazalo dominaciju Gorice koja je imala inicijativu i više napadala. Prvu priliku Goričani su imali u četvrtoj minuti, no Lovrić nije bio precizan. 

Nakon toga je u desetoj minuti opet Gorica u prilici nakon što je Lovrić s lijeve strane dodao Stojanovskom, ali je vratar Šubarić obranio.

U 35' minuti je Stojanovski zatresao gredu nakon udarca glavom što je najbolja prilika Gorice do tada. 

U 56' minuti Stojanovski je zabio gol nakon što mu je s lijeve strane loptu dobacio Lovrić, no VAR je pokazao da je makedonski nogometaš bio u nedozvoljenoj situaciji

10.09.2021., stadion Radnik, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 8. kolo, HNK Gorica - Hrvatski Dragovoljac. Cheick Keita, Josip Mitrovic, Hrvoje Babec. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gorica ima priliku za vodstvo u 63. minuti kada joj je dosuđen kazneni udarac, Lovrić je bio izvođač, ali je Šubarić obranio. No minutu kasnije lopta se našla u petercu Dragovoljca i Babec je uspio ugurati u gol za vodstvo domaće momčadi od 1:0. 

Veselje Gorice nije dugo trajalo, iz jednih od rijetkih prilika Dragovoljac je uspio izjednačiti, nakon dodavanja Martina Franića Štrkalj zabija za 1:1 u 74. minuti.

Goričani su još jednom zatresli gol Hrvatskog dragovoljca u 81. minuti, ali je pogodak poništen jer je Matar bio u zaleđu nakon ubačaja Keite. 

Gorica je sada na petom m mjestu na ljestvici s pet bodova, dok je Dragovoljac zadnji s četiri boda.

Utakmicu je na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici sudila Ivana Martinčić iz Koprivnice pred oko 400 gledatelja. 

Komentara 1

MA
maxwell12
23:55 10.09.2021.

Lijepa je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije