Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA VIJEST

Hrvatske rukometašice negativne na koronavirus uoči Argentine

Hrvatska - Japan
Foto: Hrvatski rukometni savez
1/5
08.12.2021.
u 12:37

"Da, sve smo negativne. Odradile smo i trening", rekla je 24-godišnja Gudelj koja se zajedno s Tenom Petikom priključila reprezentaciji u utorak kasno navečer.

Hrvatske rukometašice testirale su se na koronavirus u srijedu ujutro uoči utakmice s Argentinom, koja u španjolskom gradu Torrevieja počinje u 15.30 sat,i te su sve bile negativne, rekla je desna vanjska igračica Gabriela Gudelj.

"Da, sve smo negativne. Odradile smo i trening", rekla je 24-godišnja Gudelj koja se zajedno s Tenom Petikom priključila reprezentaciji u utorak kasno navečer.

Njih dvije su do ovog testiranja bile odvojene od ostatka ekipe u hotelu kako bi se izbjegla potencijalna zaraza jer su pristigle s putovanja od Zagreba preko Amsterdama.

Sve ekipe na Svjetskom prvenstvu, premda cijepljene, od nedjelje se moraju testirati brzim antigenskim testom ujutro na dan utakmica.

Gudelj i Petika su pozvane nakon što su se u ponedjeljak koronavirusom inficirale vanjske igračice Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić, pa propustile posljednju utakmicu protiv Japana koji je pobijedio 28-26. Mičijević, Krsnik i Dežić do daljnjeg moraju ostati u samoizolaciji hotela u Castellónu, 300 kilometara udaljenom gradu gdje je Hrvatska igrala prethodne utakmice s Brazilom, Paragvajem i Japanom.

Osvajačice brončane medalje sa zadnjeg Europskog prvenstva počinju drugu fazu Svjetskog prvenstva utakmicom s Argentinom. Hrvatska će zatim igrati i s domaćinom Španjolskom te Austrijom, čijih je pet igračica također otpalo zbog zaraze koronavirusom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije