Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ženska odbojka

Hrvatska želi 
u Ankari osigurati plasman na Olimpijske igre

odbojkašice
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
04.01.2016.
u 00:15

Turnir otvaramo protiv domaćina, a ulaznica u Ankari nema već odavno tako da izabranice Aksentijevića čeka vruća atmosfera

U turskoj Ankari danas počinje kvalifikacijski turnir odbojkašica za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Na turniru igraju Rusija, Italija, Turska, Poljska, Nizozemska, Njemačka, Belgija i Hrvatska. Mi smo u skupini A s Turskom, Nizozemskom i Njemačkom. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine će u polufinale, a samo će pobjednička ekipa turnira izravno u Brazil, dok će drugo i trećeplasirana izboriti pravo na sudjelovanje u dodatnim kvalifikacijama koje će se održati u Japanu, u svibnju.

– Prvu utakmicu odmah igramo protiv domaćina, protiv reprezentacije koja je lani na europskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto. Očekuje nas paklena atmosfera na tribinama jer ulaznica već odavno nema. Igrali smo s njima pripremni turnir prije tjedan dana. Izgubili smo sa 1:3, ali za razliku od njih mi nismo igrali u najjačem sastavu. Sigurno je da su oni favoriti, no mi ćemo tražiti svoju priliku – rekao je Miroslav Aksentijević, izbornik Hrvatske.

Igračice koje će se suprotstaviti Turskoj izbornik je već odabrao.

Ana Grbac je tehničarka. Na mjestu srednjih blokera igrat će Maja Poljak i Ivana Miloš. Primači su Mia Jerkov i Mira Topić, a dijagonala Katarina Barun i Samanta Fabris. Moram pohvaliti sve bolju i bolju Karlu Klarić koja će sigurno dobiti svoje minute – rekao je izbornik.

Hrvatska već dugo ne pripada europskom vrhu. Tu i tamo ženska reprezentacija zabljesne kao na Europskom prvenstvu 2013. godine kada smo osvojili peto mjesto. Turske igračice ipak imaju mnogo bolje rezultate u posljednje vrijeme. Lani su bile četvrte, a 2011. osvojile su brončanu medalju na Europskom prvenstvu.

– Turska liga jedna je od najjačih u Europi pa sve njihove reprezentativke imaju u sezoni velik broj jakih utakmica. U Ligi prvakinja Vakifbank je vodeći sastav skupine B, a Fenerbahče je vodeći u skupini E. Imaju i treći sastav u ovom natjecanju, Eczacibasi naše Maje Poljak koji je trenutno treći u skupini C, ali s dobrim izgledima da se plasira u sljedeći krug. Ako budemo u prilici da jedna ili dvije lopte odlučuju svaku utakmicu, u prednosti smo s obzirom na iskustvo i pojedinačnu kvalitetu Maje Poljak, Mije Jerkov i ostalih naših igračica, koje su za svaki klub na svijetu pojačanje. Atmosfera je odlična i pozitivna – zaključio je Miroslav Aksentijević, izbornik odbojkašica.

>> Počinju pripreme za Ankaru, odakle se vide Olimpijske igre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije