Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Hrvatska u vaterpolu ima perspektivu!

22.10.2005.
u 16:22

Nakon što su igrači do 20 godina osvojili srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Argentini, hrvatski se vaterpolisti ove godine doista imaju čime pohvaliti: seniori su četvrti na svijetu, juniori još bolji - drugi. Uz rukomet, vaterpolo je jedini sport u kojem Hrvatska tako dobro kotira na globalnom planu.

No, za vaterpoliste stvari stoje još bolje. Ispred njih je u obje konkurencije reprezentacija Srbije i Crne Gore, a tu se ipak radi o neravnopravnom nadmetanju. Što bi klinci rekli: dva na jednoga. Hrvatska je sama a protiv sebe ima dvije države - Srbiju i Crnu Goru. Sve će to uskoro postati mnogo jasnije. Kad se Crna Gora osamostali od državne zajednice u kojoj je sada i kad bude imala - zasigurno jaku - vlastitu vaterpolsku reprezentaciju. Kao ni u jednom drugom sportu, crnogorski igrači u vaterpolskoj reprezentaciji SiCG sudjeluju u rasponu od 40 do 50 posto.

Same, te dvije reprezentacije više nikad neće biti tako snažne kao što su sada, kad su zajedno. Dolazi, znači, hrvatska era u svjetskom vaterpolu. Mi ne samo da imamo doprvake u juniorskoj konkurenciji nego i najboljeg vaterpolskog stručnjaka u ovom trenutku - Ratka Rudića. Ne morate se brinuti, ponovljeni pozivi iz Italije neće ga odvesti iz Hrvatske. Predugo je Rudić čekao priliku za povratak (a hrvatski vaterpolo njegov dolazak) da bi samo tako otišao. Bez barem jednog velikog rezultata. U očekivanju tog vaterpolskog bljeska, naglasimo samo jedno: Hrvatska u vaterpolu ima doista sjajnu perspektivu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije