Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE DOBRO KRENULO

Poraz na startu priprema, Slovenci nadigrali Hrvatsku i bez Dončića

Foto: HKS
1/2
16.06.2021.
u 21:34

Jedan od najboljih košarkaša svijeta Luka Dončić riječku je utakmicu gledao s klupe uživajući u šuterskoj večeri svojih suigrača koji su gađali trice za 50 posto.

Na zabrinjavajući način započeli su hrvatski košarkaši seriju od četiri pripremne utakmice za nastup na predolimpijskom turniru u Splitu. U prvom ogledu sa šuterski raspoloženim Slovencima (trice 50 posto, 13 od 26), naši su u Rijeci pobijeđeni sa uvjerljivih 80:94 (40:46).

Nisu ni izabranici Veljka Mršića loše šutirali trice (9-20 što je 45 posto), ali su izgubili previše lopti, čak 20 (u prvom dijelu 13), da bi bili konkurentni.

Možda će netko, na prvu, pomisliti pa to je i normalno kada Slovenci imaju Luku Dončića, jednog od najboljih košarkaša svijeta. Da, imaju, ali dotični gospodin gledao je sve s klupe, kao navijač jer nije bio niti u sastavu za ovaj susret.

Dakle, iako bez Dončića, Slovenci su dominirali krajem prvog poluvremena i trećom četvrtinom i na kraju slavili uvjerljivu pobjedu pa je neizbježno zapitati se kako li će sve izgledati u petak u Ljubljani. A tada će, pred oko 8.000 gledatelja u Stožicama (ulaznice su rasprodane istog dana) igrati i Dončić.

Ono što je Slovencima zacijelo pomoglo jest i naum hrvatskog izbornika Veljka Mršića da isproba svih 12 igrača pa tako i tek pridošle Luku Šamanića i Marija Hezonju. Tako je razbijao ritam svoje vrste no barem je dobio djelomičnu sliku koliko se na koga može osloniti. I kako ova momčad, ponajprije defenzivno, ne bi smjela igrati.

Ključne riječi

Komentara 4

LI
linkser2
09:09 17.06.2021.

Ajmo biti realni i reći da bez Bogdanovića, Šarića i Simona smo teški prosjek!! Nema tu iznenadjenja, svatko nas može dobiti.. pa šta očekujete od Šakića, Jurdana, Mustapića,Marčinkovića... teški skromni prosjek!!!

BA
Barbasmora
18:33 17.06.2021.

Ma nemaju zlovenci pojma o pojmu! Razbit cemo ih ko kantice!! Ovaj naduvani Luka ce zapamtit Croatske reprezentante!

CR
Crash2422
00:34 17.06.2021.

Triba bit posten i rec da su nama falili Bogdanovic, Zubac, Saric, Zizic,Mavra, Simon, Kruslin, dakle cila prva petorka..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije