Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS

Hrvatska u kvalifikacijama protiv Izraela igra u Maksimiru

\'12.10.2010., stadion Maksimir, Zagreb - Prijateljska utakmica izmedju reprezentacija Hrvatske i Norveske.Mario Mandjukic, Niko Kranjcar, Darijo Srna, Danijel Pranjic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
05.07.2011.
u 15:30

Hrvatska nogometna reprezentacija sljedeću će kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2012. igrati u Zagrebu, dok će Letoniju ugostiti u Rijeci

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza ipak nije promijenio svoju odluku sa sjednice održane 26. siječnja, pa će tako Hrvatska ugostiti Izrael 6. rujna u Zagrebu, a Letoniju 11. listopada u Rijeci!

Iako su igrači i Stručni stožer nakon splitske utakmice s Gruzijom govorili da žele i s Izraelom igrati u Splitu, Savez nije promijenio svoju raniju odluku. Uz tu potvrdu domaćinstva Zagreba, najvažnija odluka sa sjednice Izvršnog odbora HNS-a, održane u utorak, svakako je suspenzija dva Županijska nogometna saveza – Dubrovačko-neretvanskog i varaždinskog, zbog neprimjenjivanja odluka i odredbi rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza.

Ozračje u Splitu bilo je izvrsno

Za nogometnog povjerenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izabran je Branko Bebić, dok će tu funkciju u Varaždinskoj županiji odraditi Ante Vučemilović. No, vratimo se domaćinstvu Izraelu. Na sjednici IO HNS-a bio je i izbornik Slaven Bilić, koji je rekao:

- Istina je da sam nakon splitske utakmice s Gruzijom rekao da je ovo početak nečega što će trajati vječno. Ozračje je bilo izvrsno, publika nas je nosila do pobjede. Igrači i ja inzistirali smo na Splitu, ali Savez se držao svoje ranije odluke, kojom je još u siječnju odredio kalendar utakmica za ovu sezonu. U Splitu nam je bilo dobro, mnogo puta dosad bilo nam je dobro i u Zagrebu, tako će biti i ovaj put – rekao je Bilić.

A glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, nadovezao se na Bilićeve riječi:

- Ne bih želio da netko pogrešno shvati potvrdu odluke da se igra u Zagrebu, pa ću samo dodati da će Split sigurno biti domaćin neke domaće utakmice u kvalifikacijama za SP.

Kazna nije utjecala na odluku

Je li možda na potvrdu te odluke, utjecala i kazna od 100.000 eura koju je HNS zaradio zbog huliganskih ispada na Poljudu?

- Ne, ta kazna nije nimalo utjecala. Početkom godine odlučili smo da se reprezentacija disperzira iz Zagreba, pa smo tako sa Češkom igrali u Puli, s Gruzijom u Splitu, s Izraelom ćemo igrati u Zagrebu, a s Letonijom u Rijeci.

Upitali smo Slavena Bilića gdje će se reprezentacija pripremati za dvije vezane utakmice – s Maltom u La Valetti 2. rujna i s Izraelom četiri dana kasnije u Zagrebu?

- Nećemo mijenjati mjesto priprema, dakle zbog slične klime u tjednu prije Malte okupit ćemo se na Braču. Jedina je promjena što ćemo s Malte izravno letjeti u Zagreb i utakmicu s Izraelom dočekat ćemo u Čatežu – rekao nam je Bilić, koji će krajem srpnja objaviti imena igrača koji konkuriraju za prijateljsku utakmicu s Republikom Irskom 10. kolovoza u Dublinu.

Izbornik je iskazao i svojevrsnu zabrinutost zbog statusa nekih igrača koji nemaju ugovore, ili ne igraju u svojim klubovima (Runje, Pletikosa, Kranjčar, Šimunić, Kalinić...).

Produžen je mandat na još četiri godine povjereniku Prve HNL, Josipu Breznom, a smanjene su naknade za suđenje sucima Prve lige, pa će tako glavni sudac sad dobivati 2200 kuna, umjesto dosadašnjih 2600. Pomoćnici će imati po 1350, četvrti sudac 400, delegat 700, a kontrolor 600 kuna.

Komentara 36

ZM
zmaj5
15:56 05.07.2011.

Ništa čudno,kada se Maksimir počeo preuređivati moglo se odmah znati koliko je sati

HM
hm12345
16:01 05.07.2011.

Da se odlučilo da se igra na Poljudu, bio bi to prvorazredni skandal. Samo bi nam još trebalo i da se protiv Izraelaca nešto izvede...

DU
Deleted user
17:57 05.07.2011.

Pardon, sad sam se sjetio i onog stadiona u Puli. I taj je dobar ali za reprezentacijo malo pre mali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije