Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGLI SMO VIŠE

Brazil uz sudačku pomoć slavio protiv vrlo dobre Hrvatske

Stipe Pletikosa
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/31
12.06.2014.
u 23:55

Neymar nas je matirao dva puta, ali imali smo i mi svoje prilike u porazu od 1:3.

Hrvatska je poražena, ali je odigrala hrabro i pružila vrlo dobru partiju protiv favorita Svjetskog prvenstva. Izabranici Nike Kovača u prvoj utakmici na SP-u su u Sao Paulu poraženi od domaćeg Brazila s 3:1, a veliku ulogu u svemu imao je japanski sudac Yuichi Nishimura koji je svirao sumnjiv jedanaesterac za domačine.

Oba su trenera krenula s očekivanim sastavima. Niko Kovač je u napad stavio Ivicu Olića i Nikicu Jelavić koji je dobio prednost ispred Eduarda, dok je lijevi bok umjesto ozlijeđenog Pranjića zauzeo Vrsaljko.

Brazil će biti nervozan, govorili su stručnjaci uoči utakmice i to se pokazalo točnim. Selecao je u prvih 20-ak minuta puno griješio i igrao sporo, dok je Hrvatska krenula čvrsto i dominirala. Prvu je priliku imao Olić u sedmoj minuti, no nakon centaršuta Perišića je iz lijepe pozicije glavom promašio čitava vrata Julija Cesara.

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Hrvatska nije popuštala što joj se isplatilo u 11. minuti. Neumorni Olić je iščeprkao jednu loptu, probio stranu i ubacio za Jelavića. Napadač Hulla je uspio malo zakačiti loptu, a ona je pogodila Marcela i odbila se u brazilsku mrežu. Kakav šok u Sao Paulu...

Nakon 20 minuta Brazil se oslobodio pritiska, a tome je kumovao pad koncentracije hrvatskog veznog reda. Brazilci su počeli igrati puno brže i u 29. minuti stigli do izjednačenja nakon velike pogreške naših igrača. Trojica su mogli izbiti loptu, no nisu to napravila, a Neymar je iz solo prodora precizno pogodio donji lijevi kut Pletikosinog gola.

Foto: Reuetsr/PIXSELL

Do kraja poluvremena Brazil je dominirao uz posjed lopte 63-37, Neymar je u 42. minuti iz slobodnog udarca pogodio živi zid. Sudac Nishimura označio je mjesto gdje se nalazi živi zid sprejem, što je novitet na ovom SP-u.

Hrvatska je drugo poluvrijeme ponovo bolje otvorila i bila dominantnija, no nije uspjela stvoriti ozbiljniju priliku. Nakon toga je Brazil preuzeo konce u svoje ruke. U 69. minuti je Ćorluka srušio Neymara, a Dani Alves tukao iz slobodnog udarca tukao iznad vrata.

Dvije minute kasnije Lovren je bio u duelu s Fredom, a sudac Nishimura je pokazao na bijelu točku. Bila je to vrlo sumnjiva odluka Japanca, očito su u pravu oni koji su tvrdili da će Brazil imati sudački vjetar u leđa. Penal je u pogodak pretvorio Neymar iako je Pletikosa imao loptu na rukama.

Kovač je u 61. minuti uveo Brozovića umjesto Kovačića, a kasnije Rebića umjesto Jelavića što se pokazala kao dobra odluka. Hrvatska je pritiskala, Brazil se panično branio, a navijači su se hvatali za glavu. U 84. minuti zatresla se Cesarova mreža, ali je japanski sudac vidio prekršaj Olića na vrataru. Nakon toga je u sudačkoj nadoknadi je Oscar zabio iz kontre i priči je bio kraj.

Sve u svemu, Hrvatska se pred dvije milijarde ljudi koji su gledali ovu utakmicu pokazala kao odlična momčad. Budemo li na ovoj razini protiv Meksika i Kameruna, imamo pravo vjerovati u osminu finalu.

>> Luka, Raketa, Čarli, Ola, vrijeme je! Šokirajte Brazilce kao Urugvaj 1950.!

Komentara 192

IV
ivanjoksimovic
21:25 12.06.2014.

Ajmo komsije, napred. Pokidajte one zutokljunce. Beograd je uz vas!

KU
kuki74u
22:16 12.06.2014.

Bravo komsije! Pozdrav iz Beograda

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
21:17 12.06.2014.

EU-Janez Naravno ali kretenčina ka ti nije primjetila da ovo nije grudanje u kolovozu nego nogomet što je za Slovence nepoznati sport!Najprije naučite skijati pa se onda javite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije