Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADALI POLJSKU

Hrvatska krenula pobjedom na Euru u futsalu

Osijek: Hrvatska futsal reprezentacija protiv Ukrajine za odlazak na EP
Davor Javorovic/PIXSELL
21.01.2022.
u 22:38

Samo 15-tak sekundi kasnije Hrvatska opet vodi nakon što je još jedan igrač omiškog Olmissuma Sekulić pospremio odbijanac nakon udarca Sutona. Dvije minute prije kraja poluvremena iz solo akcije, gotovo iz mrtvog kuta, pogađa kapetan Jelovčić

Hrvatska futsal reprezentacija svladala je u utakmici 1. kola C skupine EURA u Amsterdamu Poljsku s 3-1 (3-1) i napravila veliki korak ka četvrtfinalu.

Pogotke su za Hrvatsku dali Matej Horvat (8), Antonio Sekulić (14) i Franco Jelovčić (18), a za Poljake Patrick Holy (14).

Hrvatska futsal reprezentacija pobjedom je otvorila EURO, svladavši Poljsku, izravnog konkurenta za drugo mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale.

Prvi gol za Hrvatsku na EURU postigao je na spektakularan način igrač Olmissuma Horvat u osmoj minuti i to u jeku poljskih napada i agresivnog presinga. Horvat se oslobodio čuvara na centru, sjurio prema vratima i varkom izbacio vratara i još jednog igrača, te atraktivno "rabonom" pogodio mrežu. Horvat se u 14. minuti iz junaka pretvorio u tragičara jer je kao zadnji igrač u polju izgubio loptu, a Holy izbija sam ispred našeg vratara Luketina i izjednačava. 

Samo 15-tak sekundi kasnije Hrvatska opet vodi nakon što je još jedan igrač omiškog Olmissuma Sekulić pospremio odbijanac nakon udarca Sutona. Dvije minute prije kraja poluvremena iz solo akcije, gotovo iz mrtvog kuta, pogađa kapetan Jelovčić.

Drugo poluvrijeme su Mavrovićevi izabranici počeli lošije, a spašavao ih je vratar Žarko Luketin, dok su Poljaci u dva navrata pogađali i vratnicu.No, hrvatska obrana je izdržala sve izazove i stigla do važne pobjede na prvom velikom natjecanju nakon dugih šest godina.

U drugoj utakmici skupine Rusija je svladala Slovačku sa 7-1. 

Hrvatsku dokraja u skupini još očekuju utakmice protiv Rusije (Amsterdam, 25. siječnja) i Slovačke (Groningen, 29. siječnja).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije