Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Hrvatska ipak neće igrati u Nikšiću, a smanjen je i pritisak

Luka Cindrić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
09.06.2018.
u 07:00

Razlog je što u Nikšiću nema smještajnih kapaciteta koji su propisani propozicijama Europskog rukometnog saveza.

Rukometaši Hrvatske u miru i tišini odrađuju treninge u osječkom Gradskom vrtu. Jedina novost je da će Ivica Udovičić, direktor muške rukometne reprezentacije, biti “posuđen” ženskoj reprezentaciji. Naime, kako je Ratko Balenović, dugogodišnji sportski direktor ženske reprezentacije, otišao u mirovinu, u Savezu su odlučili da žensku reprezentaciju na Europsko prvenstvo u Francuskoj 2018. godine kao direktor vodi Ivica Udovičić.

Kapacitet 2100 gledatelja

A mušku reprezentaciju u subotu očekuje prva kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine. Suparnik nam je Crna Gora, a konačno su igrači saznali da će uzvratnu utakmicu igrati u novoizgrađenoj dvorani Verde u Podgorici.
Crnogorke su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2018. u toj dvorani ugostile Italiju (28:22). Inače, dvorana prima 2100 gledatelja.

Rukometni savez Crne Gore nije uspio i pored svih napora, da se utakmica odigra u SC Nikšić. Razlog je što u Nikšiću nema smještajnih kapaciteta koji su propisani propozicijama Europskog rukometnog saveza.

- Pokušali smo dobiti odobrenje da reprezentacija Hrvatske bude smještena u Podgorici, a da se utakmica igra u Nikšiću. No, u skladu s propozicijama EHF, gdje je navedena minimalna udaljenost između hotela i dvorane gdje se igra utakmica 25 kilometara, nismo dobili pozitivan odgovor – rekli su u rukometnom savezu Crne Gore.

Verde je moderno dizajnirana sportska dvorana, površine 5000 m2. Na površini od 1680 m2 nalazi se multifunkcionalni teren, na kojem je moguće organizirati košarkaške, odbojkaške, rukometne i utakmice malog nogometa. Cijeli kompleks Verde otvoren je u rujnu 2016. godine. Uz sportsku dvoranu u kompleksu su još teniski tereni, vanjsko nogometno igralište, restoran “Sport Club”, hotel “Verde” (četiri zvjezdice), poluolimpijski zatvoreni bazen i Wellness & Spa.

Čelebić vlasnik dvorane

Vlasnik kompleksa je Tomislav Čelebić za kojeg u Crnoj Gori kažu da je omiljeni građevinar crnogorskih vlasti, a bio je predsjednik nogometnog kluba Budućnost. Za vrijeme njegova mandata navijači kluba bojkotirali su utakmice, većina podgoričkih zidova krasili su grafiti od kojih je onaj o odlasku bio najpristojniji. Navijači Budućnosti su u to vrijeme, 2011. godine, protestnom šetnjom obilježili godišnjicu bojkota protiv predsjednika i rukovodstva kluba. 

Komentara 2

Avatar Oneill
Oneill
12:32 10.06.2018.

svejedno naši su puno bolje pa kada bi i u Rodinom gnjezdu igrali.

Avatar rubinet
rubinet
13:23 09.06.2018.

". Inače, dvorana prima 2100 gledatelja" a što će vam riječ "inače"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije