Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Hrvatska igra protiv Indije, izbornik Martić: Ne smijemo ih podcijeniti

Davisov kup - hrvatska reprezentacija
Foto: Gtres/PIXSELL
1/3
16.12.2019.
u 17:36

Novi izbornik Vedran Martić otkrio je da će se dvoboj igrati na tvrdoj podlozi te da suparnik nije bezopasan, iako u ovom trenutku nema nijednog igrača među sto najboljih na ATP ljestvici u pojedinačnoj konkurenciji

Indija je dobra reprezentacija i ne smijemo ih podcijeniti, a imaju jako dobar par - izjavio je izbornik hrvatske teniske reprezentacije Vedran Martić koji se nalazi u Dubaiju, nakon što je Hrvatski teniski savez u ponedjeljak objavio kako će Zagreb 6. i 7. ožujka 2020. biti domaćin kvalifikacijskog dvoboja s Indijcima za plasman na finalni turnir Davisova kupa u Madridu.

- Sretni smo da će Hrvatska i Indija igrati u Zagrebu, u Maloj dvorani Doma Sportova. Surađivat ćemo s gradom Zagrebom i osigurati infrastrukturu te sve ono potrebno da bude jedan prekrasan festival tenisa. Veseli me što će naši navijači opet moći vidjeti našu reprezentaciju na domaćem terenu i ovim putem ih pozivam na navijanje i podršku - izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Davisov kup - hrvatska reprezentacija
1/5

Novi izbornik Vedran Martić otkrio je da će se dvoboj igrati na tvrdoj podlozi te da suparnik nije bezopasan, iako u ovom trenutku nema nijednog igrača među sto najboljih na ATP ljestvici u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolje rangirani su Prajnesh Gunneswaran (ATP - 124.) i Sumit Nagal (ATP - 130.), koji je u 1. kolu ovogodišnjeg US Opena osvojio prvi set u dvoboju s Rogerom Federerom.

- Ovo je prilika svim navijačima za gledanje reprezentacije na domaćem terenu. Indija je dobra reprezentacija i ne smijemo ih podcijeniti, a imaju jako dobar par. Nadam se da će naši igrači u novu sezonu ući i zdravi te da ćemo na susretu s Indijom biti kompletni - poručio je Martić.

Dvoboj protiv Indije prvi je u kojem će hrvatski tenisači igrati po novom sustavu, u kojem se mečevi održavaju u dva, umjesto u tri dana.

U subotu (6. ožujka) su na rasporedu dva pojedinačna dvoboja, dok nedjeljni program (7. ožujka) započinje igrom parova, a nastavlja se s nova dva pojedinačna dvoboja. U svim susretima igrat će se na dva osvojena seta, a u svakom setu odlučuje 'tie-break', ako je rezultat 6-6.  

Bit će to osmi nastup hrvatske teniske reprezentacije u Zagrebu, a u dosadašnjih sedam dvoboja odigranih u metropoli hrvatski su tenisači ostvarili tri pobjede (Norveška 1994., Njemačka 2002., SAD 2003.) i četiri poraza (Portugal 1999., Argentina 2006., Njemačka 2011. i Argentina 2016.).

Od tih sedam dvoboja četiri su odigrana u dvorani 2 Doma sportova uz polovičan učinak od dvije pobjede (Njemačka 2002., SAD 2003.) i dva poraza (Portugal 1999. i Njemačka 2011).

Hrvatska je poražena u jedinom dosadašnjem dvoboju protiv Indije. Meč za plasman u Svjetsku skupinu odigran je u rujnu 1995. u New Delhiju, a Indija je slavila s 3-2.

Za Hrvatsku su igrali Goran Ivanišević i Saša Hiršzon, a za Indiju Mahesh Bhupathi i danas još uvijek aktivni 46-godišnji Leander Paes, koji je ove godine sudjelovao u osvajanju boda u paru za pobjedu nad slabašnim Pakistanom, kojom je Indija izborila meč protiv Hrvatske.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije