Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PRAZNOM POLJUDU

Hrvatska i Italija remizirale: Mandžo promašio penal, zabio pa skrivio jedanaesterac

Mandžukić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/28
12.06.2015.
u 22:30

Izabranici Nike Kovača su u prvih pola sata odigrali odlično i malo je nedostajalo da nokautiraju Talijane, dok su u nastavku pali...

Hrvatska reprezentacija odigrala je 1:1 s Italijom u šestom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. Završilo je tako rezultatom koji odgovara objema momčadima, a vatreni i dalje ostaju neporaženi protiv azzura. Hrvatska je na praznom Poljudu odigrala utakmicu s dva lica. Izabranici Nike Kovača su u prvih pola sata odigrali odlično i malo je nedostajalo da nokautiraju Talijane, dok su u nastavku pali...

Vatreni su u Split stigli izraubani ozljedama pa nije mogli računati na Modrića i Ćorluku koji su nam ključni igrači budući da smo izgubili obje prethodne utakmice kada oni nisu bili u momčadi te Lovrena i Jedvaja.

Krenulo je i više nego dobro budući da su kockasti već u šestoj minuti izborili jedanaesterac nakon što je Astori srušio Srnu, a Martin Atkinson pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo Mandžukić, no loše je to napravio i Buffon mu je obranio udarac. No, napadač Atletico Madrida u strijelce se upisao samo četiri minute kasnije nakon brze akcije. El Shaarawy je zabio Subašiću, ali je sudac poništio pogodak zbog zaleđa. Odluka se čini sumnjivom, Talijani su se bunili što su naši nogometaši iskoristili i napravili brzu kontru. Srna je dao loptu za Rakitića koji je pronašao Mandžu, a ovaj je ugurao loptu u mrežu.

Imala je Hrvatska nakon toga priliku preko Kovačića, no Talijani su u 35. minuti izjednačili. Mandžukić je nakon ubačaja Pirla igrao rukom i Atkinson je drugi put večeras pokazao na bijelu točku. Candreva je hladnokrvno izveo najstrožu kaznu i panenkom prevario Subašića.

Hrvatska je nakon toga pala što se vidjelo po licu nezadovoljnog izbornika Nike Kovača. Prijetili su Pelle i Parolo, no oba je puta dobro reagirao Subašić. Na drugoj je strani pokušao Rakitić čiji je udarac u 80. minuti otišao preko gola. Hrvatska je do kraja susreta ostala s igračem manje nakon što je kapetan Darijo Srna zaradio drugi žuti karton.

Nažalost, sve dobro pokvario je kukasti križ koji se pojavio na poljudskom travnjaku. Uefa je alergična na takve stvari pa treba očekivati novu oštru kaznu iz Nyona.

Sastavi:

Hrvatska: Subašić; Srna, Vida, Schildenfeld, Pranjić; Rakitić, Brozović; Olić, Kovačić, Perišić; Mandžukić

Italija: Buffon; De Silvestri, Bonucci, Astori, Darmian; Parolo, Pirlo, Marchisio; Candreva, Pelle, El Shaarawy

>> Poljud je bio prazan, ali pogledajte kako se susret s Italijom pratio na Trgu bana Jelačića

Komentara 178

DE
derin
20:09 12.06.2015.

Sretno naši!

Avatar stark_house
stark_house
22:06 12.06.2015.

Njemu Rebić igra, a grije klupu u drugoj ligi.

NL
nenad.levar
22:17 12.06.2015.

pranjic je najgori bek u povjesti hrvatske arebic nije ni za hnl movac diletant sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije