Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doigravanje za SP

Dobra vijest za Vatrene, Šveđani pobijedili Italiju

Italija - Albanija
Foto: Reuters
10.11.2017.
u 23:10

Šveđani su izborili minimalnu pobjedu pa četverostrukog svjetskog prvaka Italiju čeka nešto teža zadaća u ponedjeljak u uzvratu u Milanu

U prvom dvoboju dodatnih europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018 u Solni švedski nogometaši su slavili protiv Italije s 1:0. 

Šveđani su izborili minimalnu pobjedu pa četverostrukog svjetskog prvaka Italiju čeka nešto teža zadaća u ponedjeljak u uzvratu u Milanu. 

Italija - Albanija
1/22

Vatreni su pobijedili Grčku s 4:1 i blizu su plasmana u Rusiju. Završimo li u Pireju posao mogli bismo biti u drugoj jakosnoj skupini na ždrijebu. Za to nam je potrebno da jedna reprezentacija koje su po renkingu bolje plasirane ispadne, a to su Italija, Švicarska ili Peru.

Prvo poluvrijeme utakmice u Solni ponudilo je oprezan nogomet, pa je prvi udarac u okvir vrata uopće uputio Talijan Candreva tek u 48. minuti utakmice. Talijani su više napadali u drugom dijelu, no prva je ipak zabila Švedska.

U 60. minuti udarac Jakoba Johanssona odbio se od Danielea De Rossija, a lopta je prevarila Gianluigia Buffona i ušla u mrežu.  Matteo Darmian je u 71. minuti pogodio vratnicu, a dokraja je čvrsta švedska obrana izdržala sve talijanske nalete. Bila je ovo i prva pobjeda nad Italijom nakon 1998. godine.  

Rezultati dodatnih kvalifikacija: 

HRVATSKA - Grčka          4:1 (Modrić 13-11m, Kalinić 19, Perišić 33, Kramarić 49 / Papastathopoulos 30)
Sjeverna Irska - Švicarska 0:1 (Rodriguez 58-11m)

10. studenog:
Švedska - Italija 1:0 (Johansson 61)

11. studenog:
Danska - Irska

UZVRATNE UTAKMICE

12. studenog:
Grčka - HRVATSKA
Švicarska - Sjeverna Irska

Italija - Albanija
1/25

13. studenog
Italija - Švedska

14. studenog:
Irska - Danska

AZIJA/CONCACAF

10. studenog: Honduras - Australij
15. studenog: Australija - Honduras

OCEANIJA/JUŽNA AMERIKA
11. studenog: Novi Zeland - Peru
16. studenog: Peru - Novi Zeland

Komentara 11

PL
plavicvjetic
00:00 11.11.2017.

Odličan (!) članak, mislim da bi dijete iz osnovne škole .pisao puno pametnije. I što reći o činjenici da komentar za utakmicu Švedska - Italija prati fotka iz utakmice Italija-Albanija? Neprocijenivo ...

AG
agram_
06:11 11.11.2017.

Na sto je novinarstvo VL spalo, stvarno jadno. Da bar pregledavaju greške i korigiraju činjenice kao tko je dao golove. Za Grčku je bio njihov kapetan Sokratis, nikakav Papandopulis. Jad i čemer današnjeg novinarstva.

PR
prajdali100
07:34 11.11.2017.

A "pametna članka" !!! Čuj ovo "Italiju čeka nešto teža zadaca"....Italija mora juriti razultat i pobijediti 2:0 a to protiv upornih i fizički mocnih Šveda nece biti nimalo lako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije