Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Tenis

Hrvatska fešta: šampanjac i pjesma usred Lillea

Velike zastave s likovima tenisača i s jedne i druge strane, svjetlosni efekti, glazbene najave momčadi, himne, Francuzi u plavim majicama i Hrvati u kockastim crveno-bijelim majicama... dekor je koji ćemo zauvijek pamtiti
26. studenoga 2018. u 07:55 1 komentara 359 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Bolju pozornicu za novo osvajanje Davisova kupa hrvatski tenisači nisu mogli poželjeti. U veličanstvenom ambijentu stadiona Pierrea Mauroya dokazali su da su najbolji na svijetu.

Hrvatska osvojila Davis kup Čestitaju na osveti Francuzi bjesne na Twitteru: Sramotno smo se ponijeli prema Hrvatima!

Dokazali su da Hrvatska može biti najbolja, čak bolja i od Francuske, neosporno velike sportske nacije.

>> Pogledajte video kako se slavilo u svlačionici

Iako je kapacitet preuređenog nogometnog stadiona u Lilleu za ovu priredbu iznosio 26.083 gledatelja, usuđujemo se reći da se jučer natisnulo barem 27.000 gledatelja.

Kvadratići svuda po Lilleu

Tko god je mogao – došao je. Oko 24.500 francuski orijentiranih, oko 2500 hrvatski. Nije srušen rekord u posjećenosti jedne teniske priredbe koji drži ovaj isti stadion – na finalu Davisova kupa između Francuske i Švicarske 2014. godine (Francuzi su izgubili) zabilježeno je 28.000 gledatelja – ali što se ambijenta tiče, to je bilo najviše što tenis može dati u ovom trenutku.

Hrvatska i francuska reprezentacija Svaka im čast Ovo dira u srce: Francuski tenisači upali u hrvatsku svlačionicu!

Velike zastave s likovima tenisača i s jedne i druge strane, svjetlosni efekti, glazbene najave momčadi, himne, Francuzi u plavim majicama i Hrvati u kockastim crveno-bijelim majicama... dekor je koji ćemo zauvijek pamtiti.

Iako podijeljeni u tri sektora, hrvatski su navijači bili toliko aktivni i glasni da su na trenutke nadjačavali brojniju i također glasnu francusku publiku. Naši osjećaju tenis, točno znaju kad će povikom “evo ga” prizvati break-priliku za naše igrače, kada ohrabriti Marina da krene još žešće, kada pjesmom malo relaksirati ozračje. Bilo je i onih koji su povicima između servisa remetili usredotočenost suparničkog igrača, ali bilo je takvih i na francuskoj strani.

>> Pogledajte galeriju slavlja nakon trijumfa

1 / 16
Hrvatska reprezentacija - slavlje u Lilleu

No mlada sutkinja iz Srbije Marijana Veljović znala se nositi s takvim situacijama. Ako bi Francuzi kršili pravila, rekla bi im “merci”, ako bi naši bili nemirni, “hvala” ili “molim za tišinu”. A kad bi prekardašili i jedni i drugi i povicima remetili mirnoću igrača na servisu, odlučivala bi se za neutralni “thank you”.

Hrvati iz cijelog svijeta

Hrvatskih je navijača bilo ne samo iz cijele Hrvatske i dobrog dijela Bosne i Hercegovine nego iz cijelog svijeta pa smo zabilježili skupine iz Lillea, Pariza, Aachena, New Yorka, Liegea, Kölna, Frankfurta...

Hrvatska osvojila Davis kup Večeras je naša fešta Pogledajte kako su hrvatski junaci grmjeli uz navijače i u svlačionici

Pripomogli su da se u dvorani stvori veličanstvena kulisa, dostojna posljednjeg finala u Davisovu kupu kakvog smo poznavali – reklo bi se: onog pravog. Jer već sljedeće godine očekuje nas finale za koji ćemo sudionike doznati tek dan ranije. Bit će i gledatelja, možda i navijača, ali se oni neće moći tjednima pripremati za finale, dizati kredite za putovanje i ulaznice. Mogu otići na završni turnir u Madridu, nekako u ovo isto vrijeme, pa što dočekaju, četvrtfinale, polufinale ili finale.

A Francuze je jučer razbijesnio prekid prijenosa uoči dodjele odličja na televizijskom kanalu France TV Sport.

- Francuska nije pobijedila pa je netko odlučio da je besmisleno prenositi dodjelu. Kakav sramotan nedostatak poštovanja - samo je jedan od komentara bijesnih gledatelja spomenute tv postaje.

>> Pogledajte kako je predsjednica zaplesala s navijačima

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • plavac plavi:

    Smeće iz večernjaka je pustilo samo jedan stih pjesme Lijepa li si!!