Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednici Davisova kupa

Hrvatska fešta: šampanjac i pjesma usred Lillea

26.11.2018.
u 07:55

Velike zastave s likovima tenisača i s jedne i druge strane, svjetlosni efekti, glazbene najave momčadi, himne, Francuzi u plavim majicama i Hrvati u kockastim crveno-bijelim majicama... dekor je koji ćemo zauvijek pamtiti

Bolju pozornicu za novo osvajanje Davisova kupa hrvatski tenisači nisu mogli poželjeti. U veličanstvenom ambijentu stadiona Pierrea Mauroya dokazali su da su najbolji na svijetu.

Dokazali su da Hrvatska može biti najbolja, čak bolja i od Francuske, neosporno velike sportske nacije.

>> Pogledajte video kako se slavilo u svlačionici

Iako je kapacitet preuređenog nogometnog stadiona u Lilleu za ovu priredbu iznosio 26.083 gledatelja, usuđujemo se reći da se jučer natisnulo barem 27.000 gledatelja.

Kvadratići svuda po Lilleu

Tko god je mogao – došao je. Oko 24.500 francuski orijentiranih, oko 2500 hrvatski. Nije srušen rekord u posjećenosti jedne teniske priredbe koji drži ovaj isti stadion – na finalu Davisova kupa između Francuske i Švicarske 2014. godine (Francuzi su izgubili) zabilježeno je 28.000 gledatelja – ali što se ambijenta tiče, to je bilo najviše što tenis može dati u ovom trenutku.

Velike zastave s likovima tenisača i s jedne i druge strane, svjetlosni efekti, glazbene najave momčadi, himne, Francuzi u plavim majicama i Hrvati u kockastim crveno-bijelim majicama... dekor je koji ćemo zauvijek pamtiti.

Iako podijeljeni u tri sektora, hrvatski su navijači bili toliko aktivni i glasni da su na trenutke nadjačavali brojniju i također glasnu francusku publiku. Naši osjećaju tenis, točno znaju kad će povikom “evo ga” prizvati break-priliku za naše igrače, kada ohrabriti Marina da krene još žešće, kada pjesmom malo relaksirati ozračje. Bilo je i onih koji su povicima između servisa remetili usredotočenost suparničkog igrača, ali bilo je takvih i na francuskoj strani.

>> Pogledajte galeriju slavlja nakon trijumfa

1/16

No mlada sutkinja iz Srbije Marijana Veljović znala se nositi s takvim situacijama. Ako bi Francuzi kršili pravila, rekla bi im “merci”, ako bi naši bili nemirni, “hvala” ili “molim za tišinu”. A kad bi prekardašili i jedni i drugi i povicima remetili mirnoću igrača na servisu, odlučivala bi se za neutralni “thank you”.

Hrvati iz cijelog svijeta

Hrvatskih je navijača bilo ne samo iz cijele Hrvatske i dobrog dijela Bosne i Hercegovine nego iz cijelog svijeta pa smo zabilježili skupine iz Lillea, Pariza, Aachena, New Yorka, Liegea, Kölna, Frankfurta...

Pripomogli su da se u dvorani stvori veličanstvena kulisa, dostojna posljednjeg finala u Davisovu kupu kakvog smo poznavali – reklo bi se: onog pravog. Jer već sljedeće godine očekuje nas finale za koji ćemo sudionike doznati tek dan ranije. Bit će i gledatelja, možda i navijača, ali se oni neće moći tjednima pripremati za finale, dizati kredite za putovanje i ulaznice. Mogu otići na završni turnir u Madridu, nekako u ovo isto vrijeme, pa što dočekaju, četvrtfinale, polufinale ili finale.

A Francuze je jučer razbijesnio prekid prijenosa uoči dodjele odličja na televizijskom kanalu France TV Sport.

- Francuska nije pobijedila pa je netko odlučio da je besmisleno prenositi dodjelu. Kakav sramotan nedostatak poštovanja - samo je jedan od komentara bijesnih gledatelja spomenute tv postaje.

>> Pogledajte kako je predsjednica zaplesala s navijačima

Komentara 1

PP
plavac plavi
09:22 26.11.2018.

Smeće iz večernjaka je pustilo samo jedan stih pjesme Lijepa li si!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije