Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI DEBITANTA

Hrvatska dobila pojačanja iz dijaspore, stižu talentirani Argentinci: 'Nova generacija za budućnost'

Makarska: Susret Hrvatske i Švedske u Trophy diviziji europskog Kupa nacija
Matko Begovic/PIXSELL
26.02.2024.
u 07:00

U hrvatsku ragbijašku reprezentaciju vraća se Rowe, u odnosu na jesenske utakmice u Trophy diviziji neće biti Newtona, Brajkovića i Majstorovića.

Izbornik hrvatske ragbijaške reprezentacija Anthony Poša za sljedeću je akciju, utakmice protiv Litve 16. ožujka u Zagrebu te gostovanje u Švicarskoj tjedan dana kasnije u sklopu Trophy divizije europskog Kupa nacija, odlučio pozvati trojicu debitanata iz inozemstva, braću Dominga i Francisca Rizzija iz Argentine te Jordana Lenca iz Australije.

GALERIJA Dinamo pobijedio Rijeku u Maksimiru

Makarska: Susret Hrvatske i Švedske u Trophy diviziji europskog Kupa nacija
1/15

– Lencu je djed iz Rijeke, ima hrvatsku putovnicu i igrao je na visokoj razini, za Glasgow Warriors, a sad igra u Australiji. A braća Rizzi dolaze iz Argentine, primarno žele igrati za reprezentaciju ragbi 7, ali igraju na dobroj razini u Argentini i želimo ih vidjeti. Sve su to mladi momci, u dobi između 21 i 25 godina, tako da su možda nova generacija za budućnost reprezentativaca iz dijaspore – rekao je Poša.

U reprezentaciju se vraća i Dylan Rowe, no u odnosu na jesenske utakmice neće biti Jasona Newtona, Joshue Brajkovića i Denisa Majstorovića.

– Rowe se vraća u reprezentaciju nakon nekoliko godina, bio je ozlijeđen, nekad se nije mogao odazvati, a sad igra dobro u Australiji i stiže. Newton ne može doći iz Južnoafričke Republike zbog posla i drugih obveza, Joshua Brajković također, a Denisa Majstorovića vjerojatno klub ne pušta jer istodobno u talijanskoj ligi ima važne utakmice za ostanak. On želi doći, svi će nam nedostajati, nećemo ih lako nadomjestiti, ali napredujemo, učimo, pogotovo momci koji su odradili pripremnu turneju s reprezentacijom ragbi 7, koju usporedno pripremamo za Championship diviziju, utakmice najvišeg europskog ranga – zaključio je Poša.

VEZANI ČLANCI:

U tri utakmice u jesenskom dijelu natjecanja Hrvatska je osvojila šest bodova te je na četvrtom mjestu ljestvice Trophy divizije. Na vrhu je Češka s devet bodova, druga je Švicarska s osam i utakmicom manje, treća Švedska koja također ima osam bodova, dok su na posljednja dva mjesta Litva s četiri boda i Ukrajina bez bodova i s utakmicom manje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije