Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ragbi

Hrvatska deklasirala Maltu

Zagreb: Europski kup nacija, Hrvatska - Malta
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
02.04.2022.
u 18:41

Hrvatska drži vodeću poziciju sa 14 bodova iz tri utakmice, Malta je na drugom mjestu sa 10 bodova, a po pet bodova iz dva nastupa imaju Cipar i Izrael. Slovenija je završila natjecanje bez ijednog boda

 

Muška ragbijaška reprezentacija Hrvatske ostvarila je vrlo važnu pobjedu, svladavši Maltu sa 7-3 u trećem ovosezonskom nastupu u Europskoj konferenciji 1 - jug.

Utakmica je pred stotinjak gledatelja odigrana na stadionu Stjepan Spajić u novozagrebačkom naselju Siget, a hrvatski ragbijaši su u teškim, kišovitim uvjetima pokazali izrazitu borbenost i srčanost, pogotovo u zadnjim trenucima dvoboja, kad su branili teško stečenu prednost u početnoj fazi susreta.

02.04.2022., NSC Stjepan Spajic, Zagreb - Europski kup nacija, Konferencija 1 Jug, Hrvatska - Malta. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gosti su poveli sa 3-0 pogotkom Christopher Dudmana u 6. minuti iz kaznenog udarca.

Hrvatska je odgovorila polaganjem Ive Perića u 10. minuti, a dodatna dva poena donio je Jason Newton preciznim udarcem iz pretvaranja za vodstvo 7-3.

Kako je utakmica odmicala, uvjeti za igru postajali su sve teži pa je važnost dobre igre u obrani rasla. Izabranici Anthonyja Poše su se pokazali odličnima, pogotovo kad su Maltežani pred kraj utakmice zaprijetili polaganjem koje im je moglo donijeti pobjedu. No, hrvatska obrana je izdržala i osigurala slavlje kojim je uveličana i 60. godišnjica osnutka Hrvatskog ragbijaškog saveza.

Hrvatska drži vodeću poziciju sa 14 bodova iz tri utakmice, Malta je na drugom mjestu sa 10 bodova, a po pet bodova iz dva nastupa imaju Cipar i Izrael. Slovenija je završila natjecanje bez ijednog boda.

Hrvatska će posljednju utakmicu odigrati u subotu, 9. travnja, na gostovanju kod Izraela, koji je danas slavio sa 16-0 na gostovanju u Sloveniji. Hrvatskoj bi za osvajanje prvog mjesta i promociju u viši rang natjecanja bio dovoljan i neodlučen ishod.

02.04.2022., NSC Stjepan Spajic, Zagreb - Europski kup nacija, Konferencija 1 Jug, Hrvatska - Malta. Albina Grcic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije