Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Rio

Hrvatska će imati težak zadatak pred danskim i norveškim navijačima

Hrvatska - Norveška
Foto: EHF
04.02.2016.
u 11:15

Kvalifikacijski turnir održat će se od 8. do 10. travnja, a Hrvatska će ga otvoriti protiv domaćina Danske.

Informacija kako će Danska biti domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru pojavila se jučer, a danas ju je potvrdio i Hrvatski rukometni savez.

- Uputili smo zahtjev za domaćinstvom kavlifikacijskog turnira, ali Međunarodna rukometna federacija isto je dodijelila Danskoj koja je, kako kažu, zadovoljila sve postavljenje kriterije koji su usvojeni 19. prosinca 2015. na vijeću IHF-a. Tako će se izabranici Željka Babića za dva mjesta koja vode u Rio boriti u Herningu - priopćili su iz HRS-a.

Kvalifikacijski turnir održat će se od 8. do 10. travnja, a Hrvatska će ga otvoriti protiv domaćina. Sasvim sigurno da će domaćin, pa i Norveška, biti u prednosti zbog navijača koji će biti u znatno većem broju od naših. A ne treba zanemariti niti suđenje jer nerijetko u takvim situacijama ono ide u korist domaćina. 

Raspored:

8. travnja
Norveška – Bahrein 
Danska – Hrvatska 

9. travnja 
Danska – Norveška 
Hrvatska – Bahrein 

10. travnja 
Bahrein – Danska 
Hrvatska – Norveška 

Španjolska, Slovenija, Iran i Švedska mjesto na Olimpijskim igrama tražit će u Švedskoj (Malmö), dok će Poljska, Makedonija, Čile i Tunis zaigrati u Gdanjsku u Poljskoj. 

>>Veselin Vujović: Željko Babić je hit zbog izjava

Komentara 6

Avatar Hrvatski Nevini Vitez
Hrvatski Nevini Vitez
20:31 05.02.2016.

Iz ove naše grupe Vikingi su favoriti ali možda naši dečki iznenade još posebno ako se kao savjetnici reprezentacije uključe nezaboravna pravi hrvati brača Šapina koji več unaprijed znaju rezultate i tablicu.

PA
pajokola1
11:32 04.02.2016.

Idu dalje Danska i Hrvatska,ja tu nevidim problema nikakvih.

ZO
zoca
13:53 04.02.2016.

Tipicni Skandinavski lobiji ,Danska ,Svedska po svaku cijenu zele olimpijske igre ,Svedskoj je to primarni cilj tako su i oni domacini a cilj je udaljiti balkanske repke zbog kojih nikad nisu osvojili os pa ih tako boli uzasno poraz u finalu od Hrvatske,to im je trn u oku jer izgubiti finale od balkanaca to im je malo previse ,mozda zuci cudno ali zaista je tako ,mze nas ali i respektiraju i onda je najbolje da nas izbjegnu pa misle ako su domacini da ce u pomoc sudjenja i domace publike lako sa nama ,nadam se da ce im se to osvetiti jer mi izgleda ako je suditi po Poljskoj igramo bolje pred suparnickom publikom i iz inata nego pred svojom publikom i pritiskom pobjede..Mislim da je pobjeda bas upravo nad Danskom imperativ i da nisu bas u nekom uzlazu ,samo zacepiti Hansena nisu mi oni nesto a i prva tekma je uvijek otvorena ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije