Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaka mu čast

Veselin Vujović: Željko Babić je hit zbog izjava

Veselin Vujović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
03.02.2016.
u 14:38

Ne bih se htio miješati u njegov izbor, svaki trener ima svoj način rada. Na kraju krajeva, svaka mu čast, napravio je odličan posao osvajanjem bronce

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, od jučer je na mini pripremama s momčadi u hotelu Sport u Ivanić-Gradu.

– Nažalost, brončanim dečkima iz našeg kluba, Stevanoviću, Kovačeviću, Šebetiću i Horvatu, nisam mogao dati više slobodnih dana jer nas već u srijedu čeka PSG u Ligi prvaka. Oni će trenirati po jednom specijalnom programu – istaknuo je Vujović.

Hrvatska bi slavila u finalu

Ništa od željenog polufinala Hrvatska – Slovenija na ovogodišnjem europskom prvenstvu?

– Nažalost, ja sam kao izbornik Slovenije zeznuo, dok je Hrvatska opravdala svoju kvalitetu. Opet, imao sam jako tešku skupinu. Uostalom, Španjolska i Njemačka igrale su finale. Dan prije puta ozlijedili su se Dolenec i Cehte, dva bitna igrača, a uoči odlučujuće utakmice s Nijemcima za prolaz u drugi krug Bombač je dobio visoku temperaturu – istaknuo je Vujović.

Hrvatska je velikim čudom otišla u polufinale?

– Istina. To što se dogodilo te srijede više se nikad neće dogoditi u povijesni nijednog rukometnog natjecanja. Već sam 40 godina aktivno u rukometu, prvo kao igrač i sada kao trener, i nikad nisam vidio nešto slično. Drago mi je da Hrvatska nije potonula nakon poraza od Norveške i Francuske. Šteta što nije pobijedila Španjolsku u polufinalu. Mislim da bi Babićevi dečki u finalu puno bolje igrali s Nijemcima nego što su igrali Španjolci. Da je Hrvatska imala samo još jedan dan odmora od Poljske, vjerujem da bi pobijedila Španjolsku – rekao je Vujović.

Možda bismo pobijedili da je izbornik izabrao drukčiju početnu postavu, da je, primjerice, među vratnice stavio Stevanovića, a ne Alilovića.

– Ne bih se htio miješati u njegov izbor. Nezgodno je to. Znate, svaki trener ima svoj način rada. Ali, moram mu priznati da je jako brzo svojim izjavama nakon utakmica postao hit na internetskim portalima. Na kraju krajeva, svaka mu čast, napravio je odličan posao osvajanjem brončane medalje – kaže Vujović.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu igrala brz, moderan rukomet. Najefikasnija smo momčad turnira.

– Ništa iznenađujuće jer Hrvatska ima jako brze igrače poput Duvnjaka, Karačića, Sliškovića. Igrala je Hrvatska brzo protiv momčadi koje su joj to dopuštale. Ali, primjerice, protiv Francuske i Španjolske to nije bilo izraženo. Njihove obrane puno su čvršće i jače pa se nije moglo protiv njih tako brzo igrati – istaknuo je trener PPD Zagreba.

Mogu li Hrvatska i Slovenija zajedno na Olimpijske igre u Rio?

– Bit će izuzetno teško. Hrvatska i mi imamo teške skupine u kvalifikacijama i bit će jako, jako bitno tko će biti domaćin tim turnirima. Koliko sam čuo zadnje informacije, sva tri turnira igrat će se u Europi. Mi smo se kandidirali, ali mislim da će Španjolska dobiti domaćinstvo. U tom slučaju Hrvatska ima realne šanse da dobije domaćinstvo jer Danci su dobili ženske kvalifikacije, a Norvežani nisu zainteresirani – ističe Vujović.

Stižu omraženi Francuzi

Europsko prvenstvo je iza nas, a u zagrebačku Arenu već 10. veljače dolazi francuski PSG.

– Zbog osvajanja bronce Arena će sigurno biti puna do krova. Treba doći i pozdraviti dečke koji su napravili rezultat u Poljskoj. I još k svemu tome dolazi atraktivan suparnik prepun zvijezda kao što su Nikola Karabatić, Thierry Omeyer, Luc Abalo, Igor Vori, Mikael Hansen, Daniel Narcisse... A hrvatskim ljubiteljima rukometa posebno su omraženi francuski reprezentativci. Oni su favoriti, daleko od toga, ali upravo je ovogodišnje Europsko prvenstvo pokazalo da favoriti uvijek ne pobjeđuju. Na moju sreću, momčad mi se kompletirala, a posebno mi je drago zbog Stipe Mandalinića koji je u nekoliko posljednjih prijateljskih utakmica pokazao da će biti veliko pojačanje u drugom dijelu Lige prvaka – zaključio je Vujović.

>>Bogatiji smo nego nakon nekih turnira sa sjajnijim medaljama

Komentara 19

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
15:07 03.02.2016.

Sportaš!

NE
negrito
14:51 03.02.2016.

Pravi sportista i covjek.

ZL
zlatnirat
15:10 03.02.2016.

Cista desetka, cestitam velikom sportasu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije