Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Hrvatice otputovale u Budimpeštu, želja je ući među osam

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.01.2020.
u 15:28

Prvu utakmicu na EP Hrvatska će igrati u nedjelju protiv domaćina Mađarske u 19:30

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija otputovala je u Budimpeštu gdje će od 12. do 26. siječnja nastupiti na svom trećem uzastopnom europskom prvenstvu.

- Djevojke su spremne, obavili smo sve što smo planirali, mirno polazimo prema Budimpešti. Svjesni smo svojih kvaliteta i mogućnosti, znamo koji nam je cilj i vjerujemo da ga nije nemoguće ostvariti.

Želimo ući u krug osam najboljih sastava u Europi što bi u ovom trenutku bio za nas velik uspjeh i maksimum. Neće biti jednostavno, za takvo što će trebati pobijediti Srbiju i Slovačku, jedine reprezentacije u našoj skupini s kojima se objektivno možemo nositi. Vjerujem u naš sastav i vjerujem da možemo cilj i ostvariti - izjavio je izbornik ženske reprezentacije Marijo Ćaleta.

Ćaleta je za EP u Budimpešti izabrao igračice Dinu Lordan, Petru Bukić, Emmi Miljković, Mateu Skelin, Dominu Butić, Ivanu Butić, Emu Carević, Anu Miroslavić, Miu Topić, Juliju Božan, Brunu Barišić, Alexandru Ratković i Natashu Trojan Jimenez.

Prvu utakmicu na EP Hrvatska će igrati u nedjelju protiv domaćina Mađarske u 19:30. Slijede utakmice protiv Grčke u ponedjeljak 13. siječnja (13 sati), Srbije 15. siječnja (16 sati), Rusije 17. siječnja (14.30 sati) te Slovačke 19. siječnja (13 sati).

Plasman u četvrtfinale izborit će po četiri najbolje ekipe iz svake od dvije skupine.

Hrvatske vaterpolistice su na posljednja dva EP-a, 2016. u Beogradu te 2018. u Barceloni zauzele 11. mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije