Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo u kuglanju

Hrvatice europske prvakinje!

Petra Deša
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
30.05.2019.
u 21:01

Srebro je pripalo kuglačicama Poljske sa srušenih 1956 čunjeva, dok su brončane Rumunjke sa srušenih 1936 čunjeva.

Prvog dana natjecanja na 19. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje je u četvrtak svečano otvoreno na legendarnoj zagrebačkoj kuglani Grmoščica, hrvatska ženska reprezentacija je sa srušenih 2033 čunjeva osvojila zlato!

U prvom nastupu Petra Deša, kategorija B1, srušila je odličnih 613 čunjeva, nova reprezentativka Dragana Kovačević u kategoriji B2 imala je izuzetno dobar premijerni nastup srušivši 672 čunja, a odluku o zlatu donio je nastup Ruže Markešić u kategoriji B3 koja je srušila 748 čunjeva.

- Iako sam pred nastup imala malu tremu, jer nije lako nastupiti na ovakvom važnom natjecanju pred svojom publikom i na svom terenu uspjela sam je nadvladati. Kad je krenulo natjecanje posvetila sam se da ostvarim što bolji rezultat i mislim da sam u tome uspjela. Iako nisam oborila svoj europski rekord s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva iz rumunjskog Targu Muresa, izuzetno sam zadovoljna nastupom - zaključila je Petra Deša.

Srebro je pripalo kuglačicama Poljske sa srušenih 1956 čunjeva, dok su brončane Rumunjke sa srušenih 1936 čunjeva.

Od 30. svibnja do 2. lipnja u  Zagrebu na kuglani Kuglačkog športskog kluba Grmoščica, nadmetat  će se 84 kuglačica i kuglača iz Češke, Slovačke, Srbije, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Poljske i Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 1

NA
Napalm
23:51 30.05.2019.

Bravo cure! Sramota je što svi komentirate ustaše, partizane i četnike, a nitko se nije udostojio čestitati na ovom uspjehu ovim predivnim ženama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije