Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET GREŠKA

Hrvatica u Beogradu uočila hrvatsku zastavu s prvim bijelim poljem: 'Koja je ovo država?'

Samanta Fabris
Igor Kralj/Pixsell
30.08.2021.
u 09:41

Iz Odbojkaškog saveza Srbije su potvrdili da su svjesni da je greška postojala i da se zastava pojavila u video sali hotela, ali je istaknuto da odgovornost u cijeloj situaciji nije njihova. Napomenuli su i da je propust odmah ispravljen i da je zastava ekspresno zamijenjena.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva koja se igra u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj. Naše odbojkašice jučer su u Beogradu u osmini finala poražene od Francuske s 3:2 (16:25, 25:21, 22:25, 25:22, 15:12).

Naša je reprezentacija grupnu fazu odigrala u Zadru, a onda u petak stigla u Beograd. A Samanta Fabris (na fotogafiji) po dolasku u hotel u glavni grad Srbije u kojem su bile smještene naše cure je primijetila pogrešku. Naime, prikazana je hrvatska zastava s prvim bijelim poljem i bez krune na grbu. To je objavila na Instagramu uz pitanje "koja je ovo država"?

Iz Odbojkaškog saveza Srbije za Kurir su potvrdili da su svjesni da je greška postojala i da se zastava pojavila u video sali hotela, ali je istaknuto da odgovornost u cijeloj situaciji nije njihova. Napomenuli su i da je propust odmah ispravljen i da je zastava ekspresno zamijenjena.

Nije ovo prvi put da naša zastava nije dobro prikazana. Primjerice, hrvatski su nogometaši na nedavnom Euru igrali u dresu s pogrešnim grbom.

>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem


 

Ključne riječi

Komentara 35

HR
hr76
10:06 30.08.2021.

To je naš grb, povijesni hrvatski grb, prvo crveno ili prvo bijelo potpuno svejedno, nedostaje mu samo kruna da bi bio u skladu s vremenom. Ali dobro je pitala koja je ovo država ako se začudila u kakvu je tamo državu stigla.

DZ
dubravko.zatek
10:12 30.08.2021.

Izgleda da igranje odbojke i znanje povijest ne idu zajedno

Avatar Zli Hrvat
Zli Hrvat
10:11 30.08.2021.

Šteta što su izgubile. Mogle su ostati u Beogradu još koji dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije