Naslovnica Sport reprezentacija

Hrvati se od Belgijaca branili bunkerom pa primili peticu!

Hrvatski navijači iz udruge "Uvijek vjerni" uoči dvoboja Belgije i Hrvatske odali su počast žrtvama navijačkih nereda na stadionu Heysel uoči utakmice između Liverpoola i Juventusa u finalu Europskog kupa 1985. godine
11. rujna 2012. u 17:39 1 komentara 1 prikaza
Bruxelles navijači (1)
Foto: Večernji list
Pogledajte galeriju 1/4

- Prisjećamo se naših drugova, kolega navijača koji su smrtno stradali na ovom stadionu prije gotovo tri desetljeća. Nogomet se od tada puno promijenio, bila je to jedna prekretnica plaćena krvlju nas navijača. Tu je poginulo 39 ljudi koji su s veseljem došli na tu utakmicu. Došli smo ovdje zapaliti svijeću, pokloniti se njihovoj žrtvi i reći da nisu svi navijači huligani - objasnio je Andrija Kačić-Karlin, glasnogovornik udruge "Uvijek vjerni".

Ispred spomen-ploče na stadionu koji sada nosi ime kralja Baudouina zapalili su svijeću, položili cvijeće, izmolili Oče naš i zapjevali svoju omiljenu navijačku pjesmu "Zovi, samo zovi".

Pola kilometra od stadiona, u isto vrijeme jučer poslijepodne hrvatski i belgijski navijači igrali su prijateljsku nogometnu utakmicu. Hrvatske navijače za tu utakmicu okupio je riječki Regionalni info centar za mlade, ali navijačka revijalka nije privukla mnogo gledatelja: pored ograde na početku utakmice vidjeli smo ih samo četvoricu koji su vikali "bunker, bunker". No, plan nije uspio jer su Belgijci slavili pobjedu 5:1. (tk/VLM)

Tragedija na Heyselu bila je prekretnica plaćena krvlju nas navijača - poručili su iz udruge navijača naše reprezentacije

Elipso

  • mališa:

    Belgija - Belgijci, Srbija - Srbijci, Rusija - Rusijci... ili Belgija - Belgijanci, Srbija - Srbijanci, Rusija - Rusijanci?