Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Košarka

Hrvati pripremali utakmice u izbornikovoj sobi da uštede 5000 USD

U uglednom New York Timesu izašao je članak u kojem autor sa simpatijama piše o nastupu hrvatskih košarkaša na Ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu
16. srpnja 2019. u 23:42 2 komentara 2050 prikaza
Hrvatski košarkaši u New York Timesu
Foto: New York Times/Screenshot/Dražen Brajdić

O nastupu Hrvatske na Ljetnoj NBA ligi pisao je i ugledni New York Times. Novinar Scott Cacciola proveo je dio jednog dana s našim reprezentativcima i izbornikom Veljkom Mršićem pa je bio u prilici svjedočiti tome kako se naša momčad za utakmice dijelom pripremala i u izbornikovoj hotelskoj sobi.

Stojko Vranković 'Neka javnost napokon zna zašto igrači otkazuju reprezentaciji, ovo nije normalno'

Naime, u lasvegaskom hotelu Palms naši jesu imali na raspolaganju sobu za sastanke ali bez monitora, a njegovo iznajmljivanje stajalo bi 5000 USD na što ekonomski osviješteno vodstvo reprezentacije nije pristalo.

 Autor piše o tome kako je to mnogim igračima bio prvi dolazak u SAD, prvi nastup u takvoj dvorani, prva utakmica protiv NBA igrača ali i da im je bio gušt slikati se sa Vinceom Carterom te otići do slavnog hotela Caesars Palace te šopingirati po vrlo povoljnim cijenama u znanim američkim outletima.

- Bit će se teško vratiti se u stvarnost - citirao je novinar Pavla Marčinkovića. 

NBA Ljetna liga Video: Pogledajte kako su suci oteli Hrvatskoj pobjedu

- Zanimljivo je to što je baš Las Vegas mnogima prvi doživljaj Amerike - kazao je Antonio Vranković za kojeg se ističe da je sin predsjednika HKS-a i bivšeg NBA igrača Stojka Vrankovića.

Cacciola je istaknuo i da je hrvatski izbornik Veljko Mršić bio prilično liberalan te da je igračima uoči slobodnog dana dao pravo na izlazak do dva sata iza ponoći, a da su ostalim danima morali na spavanje u ponoć.

- Bojao sam se da nas neće deklasirati - kazao je Mršić američkom novinaru koji mu je komplimentirao u tekstu napisavši da je Hrvatska igrala tečno u napadu i žestoko u obrani.

ROKO ROGIĆ Kad sam već u Las Vegasu morao sam zaigrati ‘black jack’, barem jednom

U tekstu se spominje i "team manager" Igor Kolarić za kojeg piše da je bio neka vrsta "multipraktika" jer je i skupljao mokre dresove, brinuo o ulaznicama, fotografirao igrače i objašnjavao televizijskim komentatorima kako se koje prezime hrvatskih igrača izgovara.

Za vrijeme boravka u Vegasu, pripremao je Igor i papire za skori odlazak reprezentacije na dva turnira u Kinu, a na taj put se kreće već u ovaj petak.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • ObrenM:

    Problem za predstavnike Hrvatske 5000$ ?! Nemoguce-to Kuscevic,Maric i ostala kompanija, imaju za djeparac.

  • dalibor.hren:

    Pišete gluposti! Novi interaktivni monitor, dijagonale 2m, sa čvrstim stalkom, zvčnicima+ PDV košta 20.000,00 kuna, prijenosno računalo ( laptop), projektor i projekcijsko platno po cijeni od 10.000, kn! Kakav je to monitor čiji najam vrijedi 5.000,00 USD?