Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD PRVOG DANA

Hrvati na europskoj sceni: Rakitić i Sučić zabili u najluđoj utakmici na otvaranju sezone

16.09.2021.
u 08:39

Osim Sučića i Rakitića, još je pet Hrvata igralo utakmice Lige prvaka. Mateo Kovačić je u nastavio s vrhunskim igrama u dresu Chelseaja koji je slavio 1:0 (Lukaku) nad Zenitom

Nakon četiri mjeseca čekanja konačno nam se vratila i Liga prvaka, a već nam je prvi dan natjecanja pokazao da nas čeka jako uzbudljiva sezona.

Najzvučniji ogled dana bio je onaj između Barcelone i Bayerna na Camp Nouu, a Bavarci su posve rutinirano odradili posao u Španjolskoj. Ovaj 3:0 poraz rezultatski nije ni približno loš za Barcelonu kao onaj 8:2 iz pretprošle sezone, ali je Barça izgledala još lošije nego u tom posljednjem ogledu. Barcelona gotovo da nije aktivno s loptom prešla centar i očito je da će prva sezona bez Messija nakon 17 godina drastično utjecati na klub.

Pogotke su zabili redoviti akteri Bayerna. Prvi je zabio neuništivi Thomas Muller uz pomoć odbijanca od Garcije, a drugi i treći je postigao Robert Lewandowski koji je tako nanizao nevjerojatnih 18 utakmica u kojima je zabio.

Četiri penala u 45 minuta

Na samom otvaranju sezone, u ranijem terminu od 18.45, gledali smo dvije najšokantnije utakmice: jednu zbog okolnosti, a jednu zbog rezultata. Okolnosti su u utakmici najstarije i najmlađe momčadi Lige prvaka Seville i Salzburga bile nevjerojatne jer su u prvom dijelu dosuđena čak četiri udarca s bijele točke, što se nije dogodilo nikad u povijesti. Prva tri išla su u korist Salzburga, a sva tri je izborio nevjerojatni 19-godišnji njemački reprezentativac Karim Adeyemi koji je bio prava nevolja za pretjerano nervozne braniče momčadi iz Andaluzije. Prvi kazneni udarac, međutim, mladi Adeyemi u 13. minuti nije iskoristio promašivši cijela vrata, ali zato je uspio hrvatski U-21 reprezentativac Luka Sučić u 21. minuti. Nažalost, Sučić nije bio precizan u svojem drugom pokušaju u 37. minuti, pogodio je vratnicu. Tako je Salzburg nakon tri kaznena udarca vodio samo 1:0, a ubrzo je, u 42. minuti, došao kazneni udarac i s druge strane. Izborio ga je En-Nesyri, a realizirao još jedan hrvatski nogometaš, Ivan Rakitić. Spomenuti En-Nesyri već u 50. minuti pokušao je iznuditi još jedan kazneni udarac za Sevillu, ali to je primijetio jako zaposleni bjeloruski sudac Kulbakov i “nagradio” ga žutim kartonom za simuliranje koji je za njega bio i isključujući. No Salzburg nije uspio iskoristiti igrača više te je utakmica završila 1:1 s Hrvatima kao strijelcima.

Rezultatski šok dogodio se pak u Švicarskoj, gdje su Young Boysi u apsolutnoj drami svladali jednog od najvećih favorita za naslov Manchester United. Crveni vragovi odmah su krenuli samopouzdano u utakmicu pogotkom koga drugog nego Cristiana Ronalda (13. minuta) koji se tim nastupom izjednačio s Ikerom Casillasom na vrhu vječne ljestvice Lige prvaka sa 177 nastupa. Tijek utakmice se pak totalno promijenio u 35. minuti kad je Wan-Bissaka potpuno neoprezno nagazio gležanj Martinsa i ostavio United s deset igrača. Od tog trenutka momci iz Berna počinju dominirati terenom, na što ukazuje omjer udaraca u korist Švicaraca (19-2). Ngalameu je uspio poentirati za izjednačenje u 66. minuti, a u petoj minuti nadoknade Siebatcheu koristi katastrofalnu grešku Jesseja Lingarda i zabija za preokret te potpuno zasluženu 2:1 pobjedu Young Boysa.

Grbiću čista mreža

Osim Sučića i Rakitića, još je pet Hrvata igralo utakmice Lige prvaka. Mateo Kovačić je u nastavio s vrhunskim igrama u dresu Chelseaja koji je slavio 1:0 (Lukaku) nad Zenitom. U istoj skupini poraz je doživio Antonio Mirko Čolak čiji je Malmö poražen s 0:3 od Juventusa. Ivo Grbić je u dresu Lillea uspio sačuvati praznu mrežu na debiju u Ligi prvaka protiv Wolfsburga (0:0), dok je neriješeni rezultat doživio i Mario Pašalić čija je Atalanta na El Madrigalu odigrala jako zabavan remi (2:2) s Villarrealom. Nešto minuta dobio je i Josip Stanišić u dresu Bayerna na Camp Nouu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije