Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI NASTUPI

Hrvati će u međusobnom finalu odlučiti o pobjedniku Roland Garrosa

Ivan Dodig i Mate Pavić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
06.06.2019.
u 15:20

Za 25-godišnjeg Splićanina Matu Pavića ovo će biti četvrto finale u mješovitim parovima. S Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016. godine, a s Dabrowski bio pobjednik Australian Opena 2018

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Ivan Dodig i Mate Pavić ponovno će se boriti za naslov pobjednika mješovitih parova u Roland Garrosu, u reprizi prošlogodišnjeg finala kad su Dodig i Tajvanka Latisha Chan svladali Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski u odlučujućem, super 'tie-breaku'. 

Dodig i Chan su na korak do obrane naslova došli pobijedivši prve nositelje Amerikanku Nicole Melichar i Brazilca Brunu Soaresa sa 6-2, 6-1, dok su Pavić i Dabrowski za mjesto u finalu nadigrali Ukrajinku Nadiju Kičenok i Pakistanca Aisala Ul-Haqa Qureshija sa 6-7 (4), 6-1, (10-8).

Prošlogodišnji pariški pobjednici su na iznimno uvjerljiv način, bez izgubljenog seta, stigli do drugog uzastopnog finala u Roland Garrosu. Za 29-godišnju Chan je ovo treće finale na Grand Slam turnirima u konkurenciji mješovitih parova, jer je osim s Dodigom, bila i finalistica Australian Opena 2011. s Australcem Paulom Hanleyjem. Chan je u konkurenciji ženskih parova na Grand Slam turnirima bila još triput finalistica i jednom pobjednica, 2017. na US Openu u paru s Martinom Hingis.

Za 34-godišnjeg Međugorca ovo je treće finale mješovitih parova u Parizu, a ukupno četvrto na Grand Slam turnirima. Osim s Chan, dvaput je u finalu bio u paru s Indijkom Saniom Mirzom, 2016. u Roland Garrosu i 2017. na Australian Openu. Ivan je u muškim parovima s Marcelom Melom bio pobjednik Roland Garrosa 2015. godine i finalist Wimbledona 2013.

Za 25-godišnjeg Splićanina Matu Pavića ovo će biti četvrto finale u mješovitim parovima. S Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016. godine, a s Dabrowski bio pobjednik Australian Opena 2018. te prošlogodišnji finalist u Parizu. Tome treba dodati i još dva seniorska finala u muškim parovima i jedan naslov, a sva tri rezultata ostvario je s Austrijancem Oliverom Marachom. Finalisti su bili u Wimbledonu 2017. i prošle godine u Roland Garrosu, a pobjednici na prošlogodišnjem Australian Openu.

Gabriela Dabrowski će nastupiti u četvrtom finalu na Grand Slam turnirima, a sva četiri ostvarila je u miksu. Njoj će ovo biti treće uzastopno pariško finale, jer je 2017. bila pobjednica Roland Garrosa s Indijcem Rohanom Bopannom. Potom je 2018. s Pavićem osvojila Australian Open i igrala finale u Parizu.

Oba para su ulaskom u finale osvojili novčanu nagradu od 60.500 eura. Pobjednički par će, osim trofeja, iz Pariza otići bogatiji za 120.000 eura.

Finale mješovitih parova prema okvirnom rasporedu je trebalo biti odigrano u četvrtak, ali je u srijedu cijeli program otkazan zbog kiše. Tako će i finale miksa na rasporedu biti u petak.

Ivan Dodig i Latisha Chan će pokušati postati prvi par u Open eri koji je obranio naslov u Roland Garrosu. Repriza finala u ovoj konkurenciji posljednji put se dogodila u '60-im godinama prošlog stoljeća, kad su Margaret Court i Ken Fletcher od 1963. do 1965. triput zaredom u finalu pobjeđivali Lesley Turner Bowrey i Freda Stollea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije