Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči okupljanja reprezentacije

Hrvati briljiraju po Europi: Čolak igra u životnoj formi, Perišiću odgovara Engleska

Premier League - Tottenham Hotspur v Wolverhampton Wanderers
Matthew Childs/REUTERS
19.09.2022.
u 10:25

Sjajno izdanje imao je i hrvatski dvojac u Glasgow Rangersu. Antonio Čolak postigao je oba pogotka u 2:1 pobjedi nad Dundee Unitedom u osmom kolu škotskog prvenstva.

Ivanu Perišiću očito odgovara igranje u engleskom prvenstvu. Hrvatski reprezentativac opet je imao zapaženu ulogu asistiravši za drugi pogodak (Dier, 21. minuta) u Tottenhamovoj 6:2 pobjedi nad Leicesterom. Prvi pogodak za Spurse u osmoj minuti postigao je Harry Kane. Inače, glavnu ulogu u momčadi Spursa imao je Son, koji je postigao tri pogotka.

Manchester City slavio je protiv Wolverhamptona 3:0, a drugi pogodak postigao je Erling Haaland. On je u posljednjih 99 utakmica u svim natjecanjima, otkako je otišao iz Leipziga u siječnju 2020., postigao 100 pogodaka. Postao je prvi nogometaš u povijesti Premiershipa koji je zabio u svakoj od četiri prve gostujuće utakmice. Ove je sezone dao 14 pogodaka u 10 nastupa za City u svim natjecanjima.

Sjajno izdanje imao je i hrvatski dvojac u Glasgow Rangersu. Antonio Čolak postigao je oba pogotka u 2:1 pobjedi nad Dundee Unitedom u osmom kolu škotskog prvenstva.

Čolak je zabio u 8. i 49. minuti, a za drugi pogodak asistirao mu je Borna Barišić. Borni je to treća ovosezonska asistencija, a Čolak je došao do devetog pogotka u 13 utakmica.

U sedmom kolu Bundeslige Eintracht je slavio u Stuttgartu (3:1). Borna Sosa asistirao je Tomasu u 79. minuti za jedini pogodak svoje momčadi, dok je Kristijan Jakić u 88. minuti postavio konačan omjer.

Bayern je pak upisao 0:1 poraz kod Augsburga. Zanimljivo, prvi put u zadnjih 87 utakmica Bayern nije postigao pogodak u utakmici Bundeslige. 

Standings provided by SofaScore

Komentara 2

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:36 19.09.2022.

Perišiću odgovara svaka Liga petice.

BU
Bubalamala
18:42 19.09.2022.

Čolak nije igrač za reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije