Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup regija

Hrvati amaterski prvaci Europe! Igrali i sinovi Solde i Adžića...

Hrvatska amaterska reprezentacija
Foto: Uefa
12.07.2017.
u 07:15

Igrači koji su osvojili Uefin kup regija istodobno igraju i rade, a u klubovima dobivaju najviše od 300 do 400 eura mjesečno

Tomislav Gričar uspio je ono što prije dvije godine nije Sreten Ćuk. Kao trener Nogometnog središta Zagreb osvojio je prvo mjesto na Uefinu kupu regija čija se završnica igrala u Istanbulu. Prije dvije godine Ćuk je u finalu izgubio od irskog Eastern regiona (0:1), a ove godine Gričarovi dečki u finalu su bili bolji od irske momčadi Munster (1:0).

Zbog ‘sudara’ izostao Šimunić

– Bili smo favoriti jer smo prije dvije godine igrali finale, a i na kvalifikacijskom turniru pobijedili smo sve tri momčadi uz omjer primljenih i danih pogodaka 12:0. A u tim kvalifikacijama, primjerice, igrali smo protiv finskog East Districta. Riječ je o momčadi koja igra u Drugoj finskoj ligi – rekao je Gričar.

Reprezentacija NS-a Zagreb sastavljena je uglavnom od igrača zagrebačkih momčadi Treće HNL zapad. Iz Kustošije je vratar Đurđek, iz Vinogradara su Ivkovčić, Mislimi i Štulec, iz Vrapča Švigir i Vrbat, iz Samobora Mihač i Brujić, iz Dubrave je Ćibarić, Filipović igra u Dugom Selu, a Adžić i Soldo igraju u Stupniku...

– Imao sam jednog igrača iz Druge lige, kapetana Lihića koji igra za Sesvete te jednog igrača Četvrte lige. Rezervni vratar Orlović brani u Ponikvama. Filipovića mogu računati kao igrača Druge HNL jer je potpisao za Hrvatski dragovoljac – kaže Gričar.

Na posljednjem treningu uoči finala ostali ste bez usluga Trnjanina Petra Šimunića?

– Da, sudario se na treningu s jednim našim igračem i dobio potres mozga pa nije mogao igrati u finalu – napomenuo je Gričar.
Finalna utakmica igrala se na malom stadionu koji se nalazi u nogometnom centru u kojem se pripremaju sve turske reprezentacije.

Čestitao i Zvonimir Soldo

– Kamp je odličan, tamo smo proveli deset lijepih dana. Moram pohvaliti dečke koji su produljili sezonu, a mogli su biti na odmoru. Dvaput su dečki išli u grad gdje su kupovali na čuvenom istanbulskom Bazaru, a nakon finala za nagradu smo imali večeru s Ircima na brodu koji nas je vozio Bosporom – kaže Gričar.

Većina igrača reprezentacije NS Zagreb radi ili studira i u svojim klubovima igra za 300 do 400 eura. Mnogi od njih možda su zbog ovog turnira propustili transfere u bolje klubove, ali dečkima nije žao.

– Super mi je bilo u Istanbulu. Imali smo vrhunske uvjete, igrali smo protiv odličnih momčadi i na kraju krajeva zasluženo smo osvojili prvo mjesto – rekao je Filip Soldo, najbolji strijelac Treće HNL zapad, sin poznatog hrvatskog nogometaša Zvonimira.

– Još nisam odlučio gdje ću igrati sljedeće sezone. Neki su se klubovi javili, razgovarat ću i onda odlučiti – rekao je Soldo kojem je prvi na trofeju čestitao upravo tata Zvonimir.

Zanimljivo je da je Gričar kao igrač ostvarivao puno veće uspjehe u futsalu. S reprezentacijom Hrvatske igrao je na dva Europska i na jednom Svjetskom prvenstvu. Nakon igračke karijere radio je kao voditelj nogometnih škola, u Dinamu je radio s pionirima, kadetima i juniorima. Među ostalim trenirao je Badelja, Lovrena, Antolića i Kramarića, trenerski zanat brusio je i u stožerima Lokomotive i mlađih hrvatskih reprezentacija, a bio je i trener seniora Dubrave.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:29 12.07.2017.

Kad nabrajaš igrače i ligu u kojoj igraju...., zaboravio si da je i Đurđek iz 2 ligaške Kustošije i odlični Vragolović samo što je bio povrijđen......!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije