Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas četvrtfinale

Hrvat sudio tricolorima, Fiba predstavila novi sustav kvalifikacija

Ainars Bagatskis
Igor Kralj/PIXSELL
16.09.2015.
u 09:55

Rasplet:
 Francuzi postali prvi domaćini EP-a koji su izborili polufinale nakon 2007. godine, Gasol donio 'furiji' deveti polufinale EP-a zaredom.

Prvi polufinalni par ovogodišnjeg Eurobasketa (u četvrtak) bit će reprezentacije Španjolske i Francuske. Španjolci su sinoć nadjačali Grke (73:71), a atletični domaćini pred 22.000 navijača nisu se dali ugroziti od lepršavih Letonaca (84:70).

Grcima se dogodilo što i lani na SP-u. U skupini nisu doživjeli poraz (5-0) i izgledali su tako dobro da su ih svi proglasili evidentnim kandidatima za medalju, no kada su krenule eliminacijske utakmice posustali su jer su suparnici uštopali Spanoulisa (10 koševa).

Grci su bili jedina reprezentacija iz zagrebačke skupine Eurobasketa koja se plasirala u četvrtfinale, a u borbi za medalje iz te skupine neće biti nikoga.

Ključ pobjede "furije" opet je bio centar Pau Gasol (27 koševa, 9 skokova), a najkonkretniji uz njega bio je suigrač mu iz Chicago Bullsa Nikola Mirotić (18 koševa). Zahvaljujući ovom dvojcu Španjolska se po deveti put zaredom plasirala u polufinale Eurobasketa s čime si je osigurala pravo nastupa u olimpijskim kvalifikacijama.

Francuzi su pak postali prvi domaćini Eurobasketa koji su izborili polufinale nakon 2007. godine i prvenstva u Španjolskoj. U utakmici koju je sudio naš Siniša Herceg, "tricolori" su protiv Letonaca bili u minusu sve dok Tony Parker (15 koševa, 6 asistencija) nije uzeo stvari u svoje ruke.

Danas četvrtfinala igraju Srbija i Češka (18.30) odnosno Italija i Litva (21).

Inače, Fiba je jučer predstavila novi sustav kvalifikacija za SP i EP koji kreće u jesen 2017. i u kojima će morati sudjelovati svi, kao u nogometu, bez obzira na plasman na Eurobasketu.

>>Francuska uvjerljiva protiv Letonije, u polufinalu ide na Španjolce

>>Španjolska u ludoj završnici svladala Grčku i prošla u polufinale

Komentara 1

BO
Bombarder
11:51 16.09.2015.

Eee nekad su u četvrtfinalu bili naši košarkaši a ne suci... Svejedno, drago mi je da je Herceg sudio :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije