Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Hrvat na čelu slovenske senzacije: Doveo ih do završnice s Barcelonom

FC Nacional Zagreb - Hamburg Panthers
Igor Kralj/PIXSELL
29.04.2021.
u 07:30

Bio je to prvi, povijesni nastup jednog slovenskog kluba u ovoj fazi Lige prvaka.

Aktualni europski prvak Barcelona i kazahstanski Kairat Almati izborili su plasman u polufinale završnog turnira futsal Lige prvaka koji se održava u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića.

Barcelona je u četvrtfinalu 2:0 pobijedila slovensku ekipu Dobovec, koju vodi hrvatski stručnjak Kujtim Morina, a igraju trojica hrvatskih reprezentativaca Vedran Matošević, Luka Perić i Tihomir Novak.

Španjolci su utakmicu riješili sredinom prvog poluvremena, u devetoj minuti precizan je bio Ferrao, a tri minute poslije Aicardo postavlja konačnih 2:0.

Bio je to prvi, povijesni nastup jednog slovenskog kluba u ovoj fazi Lige prvaka.

- Bilo je teško, ali moram čestitati svojim igračima, dali su sve od sebe. Barca je sam vrh europskog futsala, ali pokušali smo igrati presing, no teško je kada im treba postići pogodak. Mislim da smo na najbolji način predstavili svoj klub, slovenski futsal te općenito futsal s ovih prostora. Mi uživamo u ovom natjecanju, ubiremo plodove rada u posljednje četiri godine - kazao je Morina.

U drugom četvrtfinalnom susretu Kairat Almati je nakon produžetaka pobijedio Benficu sa 6:2, nakon što je poslije 40 minuta bilo 2:2.

Za kazahstanski sastav u zabili Gadeia (16, 47), Edson (31), Tursagulov (45), Fernandinho (49) i Orazov (50), a za Benficu Jesus (16) i Tiago Brito (35).

U preostala dva četvrtfinala u četvrtak se sastaju španjolski Inter i ruska Jugra, portugalski Sporting i ruski KPRF.

Polufinalni susreti su na rasporedu 1. svibnja, a finale je 3. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 4

DH
dalibor.hren
10:57 29.04.2021.

Kujtim nije Hrvat već Hrvatina!!!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:15 29.04.2021.

Hrvatski stručnjak Kujtim Morina je sjajan nogometni stručnjak i ponos vanka schengenske hrvatske sportske kulture i balkanske nature.

VK
vječni krojf
10:45 29.04.2021.

Hrvatski stručnjak Kujtim Morina?molim vas lijepo.Naposljetku u čemu se zapravo radi?nekakva liga prvaka, sada dali je to u ispijanju limonade,ili u jedenju janjetine i mladog luka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije