Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP CINCINNATI

Borna Ćorić u fantastičnom finalu osvojio Masters 1000!

Tennis: Western & Southern Open
Susan Mullane/REUTERS
22.08.2022.
u 00:42

Tek je četvero Hrvata osvajalo titule na ovoj razini turnira, Goran Ivanišević (Stockholm 1992., Pariz 1993.), Iva Majoli (Zürich 1995., Tokio 1996.), Ivan Ljubičić (Indian Wells 2010.) i Marin Čilić (Cincinnati 2016.).

Borna Ćorić igra možda i najbolji tenis u karijeri. Hrvatski tenisač se poslije puno problema s ozljedama vratio na vrhunsku razinu i proslavio osvajanje naslov u Cincinnatiju. 

Ćorić i Stefanos Tsitsipas izašli su na teren oko 22.30 i borio se za titulu na najstarijem teniskom turniru u Sjedinjenim Američkim Država. 

Grk je bolje otvorio susret i nije pružio Ćoriću niti jednu šansu za break, Borna je izgubio svoj servis i Tsitsipas je imao ugodnu prednost. No, Hrvat se onda sjajno vratio u prvom setu i 'breaknuo' suparnika na 4:3. 

Strašan gem Ćorića koji je izjednačio na 4:4! Čak tri break lopte imao je Tsitsipas, ali Hrvat je nakon deset i pol minuta servisom spasio situaciju. Tsitsipas je poveo 5:4, imao je problema s osvajanjem svog servisa, suočio ga je Ćorić i s jednom break loptom, ali grčki tenisač se ipak uspio spasiti te nastavio voditi 6:5. 

Ćorić je nakon toga osvojio servis za 6:6 i igrao se tie-break. Ćorić je pomeo Tsitsipasa u tie-breaku s čistih 7:0 i poveo u finalu!

Ćorić je gubio 40:0 na svoj servis na otvaranju drugog seta, ali je došao do preokreta i poveo 0:1. Drugi set je u potpunosti pripao našem tenisaču te je još jednom 'breaknuo' Tsitsipasa i ostvario veliku prednost od 4:2, čime je došao na korak do pobjede.

 Nakon puno muke potvrdio je breaka. Sedma gem lopta bila je sretna za Ćorića i velikih 5:2. Do kraja je Borna igrao kao u transu te pomeo grčkog igrača s 6:2 u drugom setu i tako osvojio Masters 1000

Ćorić - Tsitsipas 7:6, 6:2 (2:0)

>> Doček za Milija Poljička, juniorskog pobjednika Wimbledona

Ključne riječi

Komentara 17

ER
EroK
02:50 22.08.2022.

Na svečanom proglašenju pobjednika, jedan od pokrovitelja turnira, reče za Bornu: Evo ga, došao je od Boga! Misleći kako se Borna svaki put nakon pobjede prekriži i pogleda u nebo! Bravo Borna i ja mislim kako si nama, pravi Božji dar!

Avatar Bud Humski
Bud Humski
01:29 22.08.2022.

Bravo Borna! Ako nastavi ovako dobro igrati, ni titula na US Open nije nedostizna... Pobijediti pet igraca iz Top 20, medju njima i No.3 i No.4 u svijetu, to zasluzuje postovanje i cestitke...

HU
Humbleandhonest
01:30 22.08.2022.

Svaka čast! Kakav povratak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije