Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKA SURADNJA

Hrvat koji je igrao s Pirlom i Baggiom dobio otkaz u Italiji

Italian soccer Serie B match - Brescia Calcio vs Venezia FC
Foto: Luca Rossini / ipa-agency.net
1/4
01.11.2022.
u 16:30

Splitski strateg cijelu je karijeru proveo na Apeninima, a na novom se poslu zadržao nepunih pet mjeseci. Nije, navode, dobro radio s mladim igračima.

Talijanski drugoligaš Venezia objavio je kako Ivan Javorčić više nije trener njihove prve momčadi. Hrvat (43) na klupi je prošlosezonskog člana Serie A proveo svega 12 službenih utakmica pa morao spakirati kofere.

Naime, nakon ispadanja u Kupu, kroz prvenstvo je ostvario dvije pobjede, uz tri remija i šest poraza, što je za klub koji se želi vratiti u najviši rang talijanskog nogometa preskroman rezultat. Venezia je na tablici 18., gori su samo Como i Perugia.

- Ekipa koju smo izgradili previše je talentirana da bude ondje gdje se nalazi na tablici i htjeli smo si dati dovoljno vremena da ispravimo situaciju. Trener Javorčić radio je jako dobar posao u stvaranju kohezije u grupi. Ono što nam je nedostajalo je razvijanje talenata – zaključio je priopćenjem predsjednik kluba Duncan Niederauer.

Javorčić, rođeni Splićanin, i igračku i trenersku karijeru u cijelosti je proveo u Italiji. Krenuo je u Bresciji, gdje se kroz akademiju 1997. probio do prve momčadi kluba. Ondje je imao priliku zaigrati s velikanima talijanskog nogometa Robertom Baggiom i Andreom Pirlom.

Kasnije je nastupao za Crotone i Atalantu. Trenersku karijeru također je započeo u Bresciji, pet godina proveo u mlađim kategorijama, a u četiri je navrata kao privremeno rješenje vodio i seniore. Prije Venecije, trenirao je Südtirol, također člana Serie B.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije