Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUDRIK U CHELSEAJU

Hrvat je trenirao čudo od 100 milijuna eura: 'Zaslužio je taj novac, bolji je od Viniciusa'

Premier League - Chelsea v Crystal Palace
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/5
18.01.2023.
u 08:45

– Prije samo šest mjeseci Bayer je ponudio 22 milijuna eura, no predsjednik Ahmetov to je odbio. Ovaj posao pokazuje svu njegovu poslovnu genijalnost – kaže Igor Jovićević, trener Šahtara

Igor Jovićević jučer nam se javio iz turske Antalyje gdje sa svojim Šahtarom trenutačno odrađuje pripreme za nastavak sezone. Jedna od zvučnijih priča europskog nogometa u ovom trenutku prodaja je Mihajla Mudrika. Šahtarov najvredniji eksponat kupio je Chelsea u transferu vrijednom 100 milijuna eura!

– Bio je privilegij raditi s igračima takve kvalitete. Znali smo što imamo u momčadi, svi su bili toga svjesni i normalno je da smo mu podredili igru. U pravom trenutku ušao je u golgeterski niz, za razliku od prošle sezone u kojoj je u 19 utakmica postigao dva pogotka – kaže Jovićević.

Nezaustavljiv je u kontri

S kojom igračkom razinom biste usporedili Mudrika?

– To je razina Mbappéa, Viniciusa, Dembelea... S tim da je Mudrik bolji od Viniciusa jer ima bolji udarac s distance, lijevom i desnom nogom. To Vinicius ne može. Mudrik je čisti krilni napadač po lijevoj strani s ulaskom u sredinu, jak je u igri jedan na jedan i u kontranapadima je nezaustavljiv. Ima vrhunski tajming kada napada dubinu, jako je agilan i spretan dobar dribler. Lopta mu je stalno na nozi. Nije kao Dembele kod kojega često ne znate u kojem će smjeru. Mudrik točno zna gdje će driblati.

Hoće li mu odgovarati engleska liga ili je bilo nemoguće odoljeti ponudi od 100 milijuna eura?

– Pa ne znam. Vidjet ćemo. Zaslužio je 100 milijuna, posebice kada vidite tko danas vrijedi toliki novac. Pa ne možete mi kazati da Marc Cucurella vrijedi 65 milijuna ili neki drugi od 85 milijuna. Mudrik je i po statistici ove sezone u Ligi prvaka bio bolji od nekih razvikanih zvijezda. Ovo je fenomenalan marketinški i sportski potez, rekord u povijesti Šahtara.

Koliko se taj transfer pripremao?

– Ne znam sa sigurnošću. Znam da je nekoliko mjeseci u igri bio Arsenal, no Chelsea je bio vrlo konkretan i u nekoliko je poteza riješio sve u svoju korist. Ne znam je li Arsenal zaspao ili možda nisu imali dovoljno novca. No ovo je genijalan potez naše uprave. Prije šest mjeseci Mudrikova tržišna vrijednost bila je 22 milijuna eura. Imali smo ponudu Bayera iz Leverkusena. U ratnim uvjetima nismo znali u kojem će smjeru cijela priča otići. Iz kluba je otišlo 14 Brazilaca. Ahmetov je napravio genijalan potez kada je odbio tu ponudu. To je demonstracija pravog autoriteta vrhunskog poslovnog čovjeka. Znao je što ima, svaka čast...

Jeste li se razgovarali sa Srnom nakon obavljenog posla?

– Tek treba doći u Antalyju. Sjest ćemo i analizirati sve skupa. Jako smo oslabljeni. Prije šest mjeseci i s Mudrikom u momčadi bili smo potpuni autsajderi, a zamislite što smo sada bez njega. Ostale momčadi u Ukrajini trljaju ruke jer je jasno da ćemo ga teško nadomjestiti, a očekuje nas sraz u Europskoj ligi protiv Rennesa, odnosno borba za naslov prvaka. Sada svi moramo dati malo više. Nadam se da će Darijo dovesti neka pojačanja.

Dosta je reakcija izazvao Ahmetovljev potez kojim je donirao 23 milijuna eura za ukrajinske ratne potrebe.

Ahmetov je frajer

– Manje je poznata stvar da je Ahmetov već do sada donirao više od dvije milijarde dolara. U poslovnom je smislu najviše izgubio, no on je cijelo vrijem u svojoj državi i uz nju. Veliki je patriot i jako mu je stalo da bude uz ukrajinski narod. On je pokazao da je frajer kada je najteže, svaka čast.

U odnosu na spomenute iznose ovih sedamdesetak milijuna eura koliko će stići na klupsku blagajnu zvuči kao sitniš?

– Sigurno je da ljudi u klubu vode računa o svakom euru. Da nije tako, ne bi bilanca bila pozitivna. Novac će sigurno biti pametno uložen. Ipak smo u ratu i puno je manje prihoda, nema marketinga ni gledatelja. Recite mi jednu tvrtku koja u šest mjeseci može upeterostručiti vrijednost nekog svog proizvoda. Takve pojave su rijetke. Idemo dalje skromno, no pokazali smo da su Ukrajina i Šahtar brend koji raste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije