Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Hrvat je bio na korak do Reala, a onda ga je uništilo jedno saznanje zbog čega se dogodila tragedija

San Lorenzo
26.02.2024.
u 10:40

Karijera mu je brzo napredovala, a dobio je i poziv za mladu reprezentaciju. Uspoređivali su ga s Fernandom Rendondom, a madridski Real je za njega nudio 10 milijuna dolara.

Nogometni svijet prije gotovo 24 godine šokirala jedna je od najtužnijih priča u argentinskom nogometu. Mirko Šarić, argentinski nogometaš porijeklom iz Hrvatske, tragično je preminuo u 21. godini života. Mirko i njegov brat Martin rođeni su i odrasli u Argentini, ali i otac i majka su im Hrvati.

GALERIJA Modrić je zabio golčinu Sevilli

1/7

Šarić se pridružio akademiji San Lorenza u mladosti i brzo je napredovao da bi debitirao za seniorsku momčad u prosincu 1996. godine. Karijera mu je brzo napredovala, a dobio je i poziv za mladu reprezentaciju Argentine. Uspoređivali su ga s Fernandom Rendondom, a madridski Real je za njega nudio 10 milijuna dolara. 

- No, to nije bilo dovoljno da ga klub pusti. U njemu su vidjeli buduću zvijezdu - pisale su tada argentinske sportske novine Olé.

Međutim, Šarić je upao u tešku depresiju iz kojeg se nije uspio izvući. Pogodilo ga je otkriće da dijete koje je imao sa svojom djevojkom nije njegovo.

- Bio je jako osjećajan momak. Nije razumio loše stvari, nije shvaćao nepravdu. Takve stvari su mu smetale. Mi smo dugo morali razgovarati s njime da izađe iz jednog životnog problema - rekao je njegov brat Martin Šarić  u jednom razgovoru za Olé.

VEZANI ČLANCI:

- Bile su to sve stvari za koje bilo rješenja, no ih je shvaćao dramatično - dodao je.

Mirko je imao 21 godinu kada je tragično preminuo. Ta 2000. godina bila mu je jako loša. Teško se ozlijedio igrajući za rezervnu momčad protiv River Platea, prilikom čega su mu popucali križni ligamenti lijevog koljena. San Lorenzo se svake godine 4. travnja sjeti Mirka na godišnjicu njegove smrti. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije