Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNA POBJEDA

Hrvat iz Sheriffa: Realove zvijezde zbunjeno su pobjegle u svlačionicu, a Modrić je bio jako ljubazan

Uzvratna utakmica play-offa Lige prvaka između Dinama i Šerifa
Slavko Midzor/PIXSELL
30.09.2021.
u 12:44

– Da, svi smo uzeli nečiji dres. Ja sam uzeo dres Luke Jovića. Malo smo popričali na kraju, zaželio nam je sreću. Popričao sam i s Lukom Modrićem, bio je ljubazan. No, nakon poraza su svi realovci odmah odjurili u svlačionicu.

Noć na srijedu sigurno je bila lakša i dinamovcima. Jer kada su vidjeli senzacionalnu pobjedu Sheriffa nad madridskim Realom, vjerojatno im je pao kamen sa srca. Sada je valjda jasno i onima najkritičnijima da Dinamo nije drukčije ni mogao proći u doigravanju za Ligu prvaka. Momčad čija početna jedanaestorica vrijede manje od po milijun eura, nadigrala je neke od najvećih svjetskih zvijezda, osvajače Zlatne lopte i višestruke klupske europske prvake, priredivši apsolutno najveću senzaciju u povijesti Lige prvaka.

Sramotan posrtaj

– Dobro ste rekli, valjda je sada lakše i dinamovcima. Kada smo ih izbacili, njihov poraz doživljen je u Hrvatskoj kao sramotan posrtaj. A sada vidite da to i nije baš tako – kazao nam je Stjepan Radeljić, nogometaš Osijeka koji je u siječnju došao na posudbu u moldavski Sheriff.

Radeljić nije igrao na “Bernabeuu”, ostao je na klupi za pričuve, no ispričao nam je svoje dojmove.

– Nakon pobjede smo se odmah vratili u Moldaviju. Kući smo došli oko sedam sati. Malo sam dulje spavao, a mobitel mi je zatrpan porukama i pozivima. Svi žele znati kako je to izgledalo iz prvog reda. Od početka kvalifikacija svi su nas nekako podcjenjivali, a mi smo imali jasan cilj. Doduše, nismo vjerovali da ćemo odmah doći do ove razine. Real se na “Bernabeuu” pobjeđuje jednom u životu. Ne znam ni opisati svoje dojmove. Lani sam te momčadi i stadione gledao na TV-u, a sada smo srušili moćni Real – kaže Radeljić.

Kako su mu izgledale Realove zvijezde uživo?

– Pomalo zbunjeno, posebice nakon prvoga gola. A o drugome da i ne govorim. Ništa im nije bilo jasno. Vidjelo se po govoru njihova tijela na početku da su očekivali da će nam zabiti nekoliko komada. A mi smo došli neopterećeni. Samo smo htjeli igrati što bolje možemo. Čini se da smo uspjeli.

Vjerojatno su igrači Sheriffa nakon susreta pohrlili po dresove Realovih zvijezda. (Radeljićev smijeh)

– Da, svi smo uzeli nečiji dres. Ja sam uzeo dres Luke Jovića. Malo smo popričali na kraju, zaželio nam je sreću. Popričao sam i s Lukom Modrićem, bio je ljubazan. No, nakon poraza su svi realovci odmah odjurili u svlačionicu.

Moldavski Sheriff osnovan je 1997. i u svojoj prvoj sezoni u Ligi prvaka pobijedio je na kultnom stadionu jednu od najboljih svjetskih momčadi. Tržišna vrijednost njegovih igrača je 12,3 milijuna eura, u usporedbi s vrijednošću Realove momčadi koju Transfermarkt procjenjuje na 793,5 milijuna eura. Godišnji proračun kluba varira između 4,5 i 5 milijuna eura. Iako, s troškovima akademije i spektakularnog trening-kampa ta brojka naraste na oko šest milijuna eura. To je još uvijek gotovo dvostruko manje od godišnje plaće Luke Modrića. Usput, Real je u svojoj povijesti čak 87 puta trošio više na jednog igrača nego što je Sheriff potrošio u 25 godina klupske povijesti. Kada je Sheriff osnovan, Real je imao šest europskih naslova, a u međuvremenu ih je osvojio još sedam. Sheriff je 66. klub Uefine ljestvice, na kojoj ima koeficijent 19.500, dok je Real šesti s koeficijentom 100.000.

– Klub već godinama ima jasnu strategiju. Nema skupih transfera i igrači se dovode strogo planirano. Sheriff je u Moldaviji najbolji i najuspješniji klub. Slijede se najmoderniji nogometni trendovi kada je razvoj mladih igrača u pitanju, a stranci se dovode vrlo pametno. Vidjeli ste koliku raznolikost imamo u ofenzivnom dijelu igre – zaključio je Radeljić.

Kada je prije nekoliko mjeseci govorio o konceptu Superlige, Florentino Perez kazao je:

Perezova procjena

– Neke utakmice u skupinama Lige prvaka nitko ne gleda, pa i ja se mučim da to gledam... Liga prvaka zanimljiva je tek od četvrtfinala.

Jasna je Perezova aluzija na male momčadi. Baš bi bilo zanimljivo čuti o čemu je jutro nakon Realova madridskog poraza razmišljao njegov predsjednik. Još gore, bila je to prva Realova utakmica na obnovljenom stadionu, na kojem je u posljednjih sedam utakmica pobijedio samo jednom. No, kriza madridskog Reala ovih je dana ipak u drugom planu. Nogometni svijet samo priča o Sheriffovoj senzacionalnoj pobjedi.

Jurij Vernidub imenovan je trenerom u prosincu 2020. Otad je osvojio naslov prvaka, izborio Ligu prvaka i pobijedio Carla Ancelottija. 

>> Poslušajte i spornu snimku na kojoj je navodno sudac Ivan Bebek

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije