Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gibraltarska senzacija

Hrvat i policajac posramili Celtic

Celtic - Brendan Rodgers Press ConferenceBritain Football Soccer - Celtic - Brendan Rodgers Press Conference - Celtic Park - 23/5/16 New Celtic manager Brendan Rodgers poses with the Celtic shirt after the press conference Reuters / Russell Cheyne Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
14.07.2016.
u 15:49

Dio igrača su studenti, a većina njih svaki dan radi i navečer trenira. Tako u momčadi imaju dva policajca, radnika na utovaru, turističkog agenta, carinika, prodavača, državnog službenika...

U studenom 2012. Celtic je šokirao Barcelonu u skupini LP-a te pobijedio 2:1. Nepune četiri godine taj isti Celtic doživio je jednu od najvećih sramota u povijesti nogometa. U 2. pretkolu LP-a izgubio je od gibraltarskog prvaka Lincoln Red Impsa (0:1).

Od kakve su momčadi Škoti izgubili najbolje potvrđuje podatak da samo petorica igrača gibraltarskog prvaka imaju profesionalni ugovor. Dio igrača su studenti, a većina njih svaki dan radi i navečer trenira. Tako u momčadi imaju dva policajca, radnika na utovaru, turističkog agenta, carinika, prodavača, državnog službenika...

Klub osnovala policija

Klub je 1976. osnovala policija, a baš je i profesionalni policajac Lee Casciaro bio jedini strijelac u pobjedi protiv Celtica.

– Uzeo sam nekoliko dana slobodno, ali u subotu i nedjelju čeka me smjena u postaji. Moći ću na utakmicu u Glasgow jer će kolege uskočiti u moje smjene – rekao je policajac Lee Casciaro, čiji je brat Kyle protiv Celtica igrao lijevo krilo, a on je po zanimanju brodski agent.

Lincolnovci kažu da su ih Škoti podcijenili.

– Na utakmici se vidjelo da nas ne shvaćaju ozbiljno. Nisu me baš previše čuvali, a ja sam samo čekao šansu jer vidio sam da su im stoperi jako spori, a moja najveća odlika baš je brzina. Bio sam uvjeren da ću im pobjeći – rekao je gibraltarski junak i zaključio:

– Naravno da su oni favoriti za prolaz, ali probat ćemo im opet zagorčati. Ta utakmica bit će kruna naše karijere, nikada naš klub nije igrao na tako velikom stadionu. Zanimljivo, Casciaro nije prvi put osramotio Škote. U ožujku 2015. zabio je Škotima u kvalifikacijama za Euro 2016. Izgubio je Gibraltar 1:6, no bio im je to prvi gol koji su ikada zabili u nekim kvalifikacijama. Zanimljivo, Linoln Red Impsi nemaju svoj stadion, već ga dijele s drugih 10 klubova! Ne smeta im ni što je u neposrednoj blizini aerodrom Winston Churchill pa im na utakmicama iznad glava stalno lete avioni.

Igrao za River Plate

Velike zasluge za podvig protiv Celtica ima trener Lincolna Urugvajac Julio Cesar Ribas (59).

Čovjek iza sebe ima vrlo solidnu trenersku karijeru. Dvaput je vodio urugvajski prvoligaš Penarol, a bio je i izbornik Omana. U karijeri je čak igrao i za River Plate. Zanimljivo, Ribas je hrvatskog podrijetla jer pradjed mu je stigao u Urugvaj početkom 20. stoljeća, a prezivao se Vlahović. I tako je hrvatski Urugvajac nadmudrio donedavnog trenera Liverpoola, a sada trenera Celtica Brendana Rodgersa. Čudno, ali Rodgers poraz na Gibraltaru ne doživljava kao sramotu za najtrofejniji škotski klub.

– Rezultat je razočaravajući, ali mnogo je faktora za to, nismo iskoristili prilike, a oni su zabili iz jedine. Morat ćemo se malo potruditi u uzvratu. Vidio sam dovoljno, kreirali smo dovoljno prilika. Neće biti problema u uzvratu – rekao je bahati Rodgers.

Bez obzira na to kako uzvrat završi, maleni Gibraltarci ispričali su još jednu predivnu nogometnu priču.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije