Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pala Škendija

Hrvat briljirao u pobjedi letonskog prvaka

Ivan Brkić
Printscreen
23.07.2021.
u 08:34

Jako bitna pobjeda za nas. Imamo dobar rezultat, ali ovo je tek prvo poluvrijeme. Ništa nije gotovo i još nas čeka veliki posao u Makedoniji, kaže Brkić

U mnoštvu ostalih utakmica drugog pretkola Konferencijske lige našim je ljubiteljima nogometa u oko zapala pobjeda letonskog prvaka Rige FC protiv Škendije iz makedonskog Tetova s 2:0. Na vratima Letonaca ponovno je briljirao naš vratar Ivan Brkić (25) koji je u Rigu ljetos došao iz Zrinjskoga. Obranio je nekoliko opasnih udaraca, a jednom - i to atraktivno - i loptu koja je išla u same rašlje. Sačuvao je svoja vrata, pa je proglašen i igračem utakmice.

- Jako bitna pobjeda za nas. Imamo dobar rezultat, ali ovo je tek prvo poluvrijeme. Ništa nije gotovo i još nas čeka veliki posao u Makedoniji. Svakako da smo u boljoj situaciji nego oni, ali isto tako trebamo biti oprezni - kaže Brkić.

Pomalo je nezadovoljan što utakmice dijeli s drugim vratarom Robertsom Ozolsom. No, Ozols je vratar letonske reprezentacije, pa je razumljivo da mu trener i uprava daju prednost. Ključne utakmice ipak igra Brkić, pa je tako obranio vrata svoje momčadi i u nedavnoj pobjedi u derbiju s Valmierasom (1:0).

Riga je u drugo pretkolo Konferencijske lige upala nakon što je u kvalifikacijama za Ligu prvaka ispala od švedskog Malmöa (0:1 poraz u gostima i 1:1 kod kuće) u utakmicama u kojima Ivan nije branio.

U letonskom prvenstvu je Riga - u kojoj je odnedavno još jedan naš igrač Ivan Paurević  - nakon 17 odigranih kola vodeća s 35 bodova, ali je u stopu prati Valmieras (koji je dobio posljednje tri utakmice) s istim brojem bodova, ali i s utakmicom manje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije