Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSJEĆAM SE SJAJNO'

Čudo: Hrvat je bio na rubu smrti, a danas je opet u reprezentaciji

Jason Davor Newton
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
20.04.2018.
u 14:17

Prije godinu dana počeo je trčati, a odluku da će se vratiti u reprezentaciju donio je u listopadu prošle godine.

Jason Davor Newton danas će zaigrati za hrvatsku ragbijašku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici s engleskim sveučilištem Oxfordom.

Teško je tko to mogao zamisliti jer prije samo dvije godine ovaj 25-godišnjak rođen u Johannesburgu bio je na rubu smrti. Imao je teško krvarenje u mozak, a šanse za preživljavanje bile su mu tek 25 posto.

- Dva dana sam počeo vidjeti dvostruko. Mislio sam da je nešto s očima, no na pregledu su mi rekli da je vjerojatno riječ o manjoj ogrebotini rožnice. A onda su mi poslije dva tjedna prsti počeli trnuti pa sam otišao u bolnicu gdje su mi rekli da imam krvarenje u mozgu - prisjetio se za Slobodnu Dalmaciju Newton događaja iz ožujka 2016.

U bolnici je proveo mjesec, nakon čega je krenula rehabilitacija, koja je u nekim trenucima bila iznimno teška pa je znao potonuti u depresiju.

- Svaki je dan bio dug, a mjesec je trajao kao njih pet. Činilo mi se da ne napredujem i znao sam 'pasti' u glavi - priča Jason Davor koji je tada dobio 15 kilograma i totalno izgubio kondiciju.

Prije godinu dana počeo je trčati, a odluku da će se vratiti u reprezentaciju donio je u listopadu prošle godine.

- Osjećam se sjajno, čak i bolje nego prije! Puno sam poruka podrške primao od suigrača iz reprezentacije dok sam bio bolestan i baš sam uzbuđen što sam opet s njima.

Danas ćemo ga ponovno vidjeti u dresu reprezentacije koju čeka Europski kup nacija protiv Bosne i Hercegovine u Zagrebu te gostovanje u Andori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije