Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlično stoji

Hrgović se probio na peto mjesto IBF-ova rankinga

Filip Hrgović
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
10.12.2020.
u 17:10

Kubrat Pulev će ove subote napasti aktualnog prvaka Joshuu. S Pulevom se trebao boriti još 2017. godine, ali tada je bugarski udarač morao zbog ozljede otkazati svoj nastup

Najjače boksačke organizacije IBF, WBC, WBA i WBO objavile su nove ljestvice najboljih svjetskih teškaša, a naš Filip Hrgović (12-0) na njima dobro stoji.

Najbolji hrvatski boksač zauzeo je sjajno peto mjesto na IBF-ovu rankingu te je nakon posljednjih promjena preskočio bivšeg svjetskog prvaka Andyja Ruiza Jr.

Ispred njega su Kubrat Pulev, Charles Martin, Oleksandr Usyk i Michael Hunter. Ruiz je sada šesti, a IBF-ov prvak je Anthony Joshua. Onaj tko dođe na prvo mjesto ljestvice, ima status obaveznog izazivača.

Kubrat Pulev će ove subote napasti aktualnog prvaka Joshuu. S Pulevom se trebao boriti još 2017. godine, ali tada je bugarski udarač morao zbog ozljede otkazati svoj nastup.

Joshua je također WBA i WBO prvak, no ondje Hrgović ipak stoji nešto lošije. “El Animal” se još uvijek nije uspio probiti u TOP 10, već je u oba poretka 12.

U WBC renkingu, gdje je prvak Tyson Fury, Hrgović zauzima odlično osmo mjesto i nalazi se odmah ispred Huntera, a iza Josepha Parkera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije