Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Badnju večer

Hrgović po povratku: Sad sam 100 posto siguran da ću se u 2024. boriti za naslov

25.12.2023.
u 10:31

Borba s Joshuom za IBF-ov pojas mogla bi se dogoditi već 9. ožujka za kada je u Saudijskoj Arabiji zakazana nova priredba no meni se čini da će to teško biti baš tako brzo, kazao je Filip Hrgović po povratku u Zagreb

Na Badnju večer iz Rijada se u Zagreb sa svojim timom vratio Filip Hrgović zadovoljan, ne samo uvjerljivom 17. pobjedom u profesionalnom ringu nego i vijestima koje su krenule još iz ringa u kojem je nastupao i njegov, vjerojatni, budući protivnik Anthony Joshua.

U zagrebačkoj zračnoj luci dočekali su ga majka Iva, stariji brat Ivan i 15-godišnji nećak Antonio (sestrin sin), koji se također primio boksa. Svi oni s nestrpljenjem iščekuju potvrdu onoga što je još u ringu izjavio promotor Eddie Hearn a to je da će sljedeći protivnik njegova štićenika biti Filip Hrgović. Jer, Deontay Wilder je uprskao stvar izgubivši borbu od Novozelanđanina Josepha Parkera.

Je li moguće da je s tim Wilderovim porazom propala borba od 100 milijuna dolara?

- Ako govorimo o ukupnoj svoti koju su trebala podijeliti ta dvojica teškaša, rekao bih i više. No, s ovakvim Wilderom to više nije zanimljivo. Što se mene tiče to je izvrstan scenarij da je Wilder izgubio i da sam ja Joshui najlogičniji izbor. Jer, on želi postati svjetski prvak i po treći put.

A najbrži put do toga mu je preko hrvatskog teškaša ako ga može pobijediti. A Joshua u ovakvom stanju kao protiv Wallina doista je jako dobar. Ustvrdit će to i Filip:

- Joshua je bio odličan, rekao bih bolji nego ikad. Vratio je onu svoju razornost a čini mi se i da je u vještini napredovao, da je izbrusio osjećaj za borbu. Baš je bio dobar.

Je li taj pomak napravio zahvaljujući novom treneru Ben Davisonu? Taj je očito napravio dobar posao.

- Ja ne vjerujem da je to toliko do trenera koliko do njega samog, koliko on sam sa sobom odluči. On je olimpijski pobjednik, čovjek zna boksati i atleta je i nema tu to filozofirati. On se mora sam sa sobom dogovoriti a on se očito dogovorio.

No, čini se da će svi planovi morati pričekati do 17. veljače i ishoda borbe između Oleksandra Usika i Tysona Furyja.

- Doista, svi čekamo taj dvoboj da vidimo što će biti. Doduše, mi ćemo možda pokušati saznati nešto i prije tog 17. veljače da vidimo što je za mene sljedeće. Ne znam hoćemo li uspjeti ali ćemo pokušati.

Uostalom, nitko ne može sa 100 posto sigurnosti reći da će između Usika i Furyja biti uzvrata.

- Nikad ne znate, možda do tog meča uopće ne dođe. Možda se netko umirovi već nakon ove borbe.

S obzirom na sve što mu se događalo dosad, i sva moguća zaobilaženja, je li Filip uvjeren da će se njegova borba za naslov dogoditi u 2024? Radi moguće beskrupuloznosti biznisa profesionalnog boksa već su krenule i oklade na tu temu.

- Ovaj put sam 100 posto siguran. Više nemaju mogućnosti da me zaobiđu, sve su ih ispraznili.

Kad bi ta borba mogla biti?

- Mogla bi se dogoditi već 9. ožujka za kada je u Saudijskoj Arabiji zakazana nova priredba. Meni se čini da će to teško biti tako brzo no njegova ekselencija Turki Al-Sheik, čovjek zadužen za organizaciju velikih priredbi, kazuje da će 9. ožujka biti spreman. Oni za taj nadnevak trebaju neku veliku borba a njemu je u interesu da se svi sa svima bore. Da se zaobiđe sportska politika i da to bude sport. Oni su spremni platiti da se svi sa svima bore i da se vidi tko je, zapravo, najbolji. To što je Saudijska Arabija ušla u boks spasit će boks, naročito tešku kategoriju jer će se izbjeći promotorska prepiranja. Saudijci u svrhu promoviranja svoje države, u svrhu njena otvaranja, žele što više mečeva organizirati na svom tlu.

Ne bi li to s 9. ožujkom za Filipa bilo prerano?

- Ne, to bi bilo savršeno. To je 11 tjedana, mogao bih odmoriti dva tjedna i odraditi kamp od devet tjedana.

Dakle, Filipu slijede dva tjedna odmora?

- Ovaj pripremni kamp sam odradio s ozljedom, imao sam napuknute ligamente stopala, i cijeli kamp nisam mogao trčati. Radio sam što sam mogao i koliko sam mogao i sada ću odmoriti da mi to zacijelo i krenuti s novim pripremama. To je ritam koji priželjkujem, dva-tri tjedna odmora i ponovo meč.

A čini se da je to ritam kojeg priželjkuje i Hrgovićev team kojeg su, ovom prilikom, činili Yousef Hasan (prvi trener) i Stjepan Božić (pomoćni trener) ali i supruga Marinela koja obavlja niz poslova vezanih uz Filipove društvene mreže, medije i marketing.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije