Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavio tradiciju

Hrgović otkrio koliko je potrošio na slavlje nakon dosad najveće pobjede u karijeri

Filip Hrgović
Foto: Reuters/Pixsell
1/12
09.12.2019.
u 07:00

– Thompson će se slušati u cijelom svijetu. To je moja ulazna pjesma i to je to, kraj priče – najavio je hrvatski boksač

Prije nego što će krenuti put Zagreba, s Filipom Hrgovićem obavili smo tehnički neobičan intervju. S obzirom na to da u Kraljevini Saudijskoj Arabiji ne dopuštaju telefonske razgovore putem WhatsAppa ili Vibera, učinili smo to tako da smo slali pitanja, a odgovori su nam stizali audioporukama.

Spremnost da i tako komunicira govori i o Hrgovićevu raspoloženju nakon desete profesionalne pobjede u isto toliko nastupa.

– Osjećam se odlično, 10-0 je tu, nije moglo bolje. Kada vidimo gdje sam bio prije dvije godine i gdje sam sada, reći ću da smo napravili jako mnogo. Bogu hvala, zasad je sve jako dobro i nadam se da moj tim i ja tu nećemo stati.

“Mogu se nositi sa svima”

O sljedećoj borbi “El Animal” (Zvijer) nije nam znao ništa konkretnije reći.

– Ima nekih naznaka da bi mogla biti krajem drugog mjeseca u Londonu, no ništa nije potvrđeno. Kada se odmorim nekoliko dana, moram sjesti sa svojim timom i vidjeti kakvi su im planovi. Ja i dalje želim nastupiti na Olimpijskim igrama, no moramo se dogovoriti i napraviti plan priprema za sljedećih pola godine.

>>> Filip Hrgović nedavno je gostovao u našem studiju. Prisjetite se što je rekao

S obzirom na to da je u glavnoj borbi večeri bio Andy Ruiz, borac koji je prije samo pola godine bio jedno mjesto ispred Hrgovića, razmišlja li Filip ikad o tome je li i on mogao biti na Ruizovu mjestu kada se birala zamjena za dopingiranog Jarella Millera?

– Nisam o tome mnogo razmišljao, no činjenica je da je čovjek koji je bio samo jedno mjesto ispred mene osvojio svjetski naslov. U uzvratu smo vidjeli da to nije bilo slučajno, da je riječ o dobrom boksaču. Nije ta njegova pobjeda bila slučajna pa da ga u revanšu isti protivnik nokautira, kao što je bilo slučajeva u teškaškoj povijesti. Bez obzira na izgled, on je pokazao visoku razinu kvalitete, a to i meni daje vjeru da mogu sa svima.

S obzirom na to da je to bila noć teškaša, Hrga je bio u prilici vidjeti i neke svoje moguće protivnike, kao što su Povjetkin, Hunter, Whyte, Wach... S obzirom na viđeno, Hrga Mrga sa svojih 198 cm i 109 kg prilično je samouvjeren.

– Ja otprije vjerujem da se mogu nositi sa svima, a pogledavši sve te mečeve, u to sam još sigurniji. Jako bih dobro odradio sa svima s ovog “undercarda”, pa i s onima iz glavne borbe. No sve u svoje vrijeme, idemo korak po korak, a i ta imena doći će brzo.

Premda je u intervjuu za RTL kazao da neće gledati glavnu borbu, nego da ide s timom u McDonald’s, Filip je Joshuu i Ruiza ipak gledao iz prvog reda.

– U McDonald’s smo otišli nakon te borbe. Tradicija se morala odraditi. Proslavili smo opet skromno, opet nisam morao potrošiti puno za proslavu pobjede. Inače, Joshuu nikad nisam vidio da tako lijepo boksa. Neke je stvari radio super, no po meni je ipak bio odveć rezerviran. Pokazao je prevelik respekt Ruizu, a mogao je to završiti i prekidom, samo da je malo stisnuo.

Pretpostavljamo da je Hrga navijao za Joshuu s obzirom na to da imaju istog promotora (Eddie Hearn), što pak sugerira da bi naš teškaš mogao nastupati i na sljedećim spektaklima ovoga kalibra.

– Navijao sam za Joshuu, ne samo zato što smo kod istoga promotora nego i zato što je on i bolji za boks. Kompletniji je boksač i sportaš.

Može li doista Saudijska Arabija postati nova boksačka meka i u tom smislu čak i potisnuti Las Vegas?

– Saudijska Arabija pokazala se u jako dobrom svjetlu, barem meni. Bili su jako gostoljubivi i uljudni prema nama. I po komentarima ostalih boraca može se ustvrditi da su oni to odradili na vrhunskoj razini.

Vidjela se raskoš pa možda ovdje i nastane neko novo boksačko središte. No teško da će potisnuti Las Vegas ili New York koji imaju tradiciju od 50 pa i sto godina. Ipak, možda doista postanu neko novo boksačko tržište.

Hrgović je domaću publiku pozdravio sa “selam alejkum” (mir vama). Je li mu to savjetovao njegov “specijalni savjetnik za arapska pitanja”, njegov pomoćni trener Yousef Hassan, kojemu je otac Jordanac.

Važno je pridobiti publiku

– Naravno da je moj arapski savjetnik na to utjecao, no i ova boksačka glava nije tako glupa kao što izgleda. Bilo gdje da ste, važno je pridobiti publiku za sebe.

I u srcu arapskog svijeta u borbu je ušao s Thompsonovim “Genima kamenim”.

– Thompson će se slušati u cijelom svijetu. To je moja ulazna pjesma i to je to, kraj priče.

Kada se vrati u Hrvatsku i počne konzumirati domaće medije, vidjet će da su središnja tema kampanje za predsjedničke izbore. Ima li on nekog svog favorita?

Favorita nemam, a i ne znam što se u domovini događa jer sam osam tjedana bio u Miamiju, a tamo se volim isključiti od svega. Ne bih sada o predsjedničkim izborima, o njima ćemo kada se ja jednog dana kandidiram za predsjednika, ha, ha...

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
07:45 09.12.2019.

Filipe, čestitam na dosadašnjem uspijehu i sve najbolje u buduće.

Avatar tituš
tituš
08:33 09.12.2019.

Filipe drži svoje, a oni koji će bilo što prigovoriti, neka ti izađu na meč! Bravo majčin sine! Za dom!

SP
spremni0
08:46 09.12.2019.

Kraljina......traktoraši i drugovi na aparatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije